maxresdefault
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ali veš, kaj se zgodi, če nosiš preveč ličil oziroma mejkapa? Če ne veš, je morda dobro, da si prebereš spodnji članek. Pretiran nanos ličil lahko namreč povzroči hitrejše staranje kože, več nepravilnosti v obliko ogrcev in mozoljev ter cel kup drugih nevšečnosti, s katerimi se mnogokrat začnemo ukvarjati šele takrat, ko je za preventivo že prepozno. Kaj pomeni preveč ličil, pa naj se vsak odloči zase.

 Kaj se zgodi, če nosimo preveč ličil oziroma mejkapa:

Pore se zamašijo.

Seveda lahko izbira dobrega in kakovostnega pudra pomaga, da se pore manj mašijo; vendar pa te nobena kakovost ne bo rešila pred zamašenimi porami, če boš z ličenjem resno pretiravala. Ko pa posebna priložnost zahteva velik nanos pudra, pred spanjem poskrbi, da kožo izjemno dobro očistiš.

Poveča se nevarnost infekcije.

Ličila so pač kemikalije. Tudi za neobčutljive posameznike se ob nanosih velikih količin ličil poveča nevarnost za različne okužbe. Še posebej previdno je treba ravnati z odprtimi maskarami – ne uporabljaj jih več kot dober mesec.

Gube se poglobijo.

Več kot boš uporabljala ličil in na kožo nanašala različne nezdrave snovi, večjo možnost boš imela, da se bo tvoja koža pozneje precej grdo starala. To lahko preprečiš tako, da uporabljaš lahek puder, izogniti pa se je treba predvsem predelu okoli oči, kjer je koža najbolj nežna.

Potrebovala boš več odstranjevalca ličil.

Če uporabljaš veliko ličil, boš verjetno porabila tudi velike količine odstranjevalca ličil. A pri tem slaba ekonomska računica ni največja težava. Problem se namreč pojavi, ker so mnogi odstranjevalci ličil za kožo preveč agresivni.

Lahko se poveča tvoje samozavedanje.

Še posebej, če velikih količin ličil ne uporabljaš pogosto, se lahko zgodi, da se bo takrat, ko se boš močno naličila, povečalo tvoje samozavedanje. Takrat se boš morda počutila, kot da nisi čisto v svoji koži ter da te mimoidoči, še posebej pa tvoji znanci, ocenjujejo in presojajo. Nanesi si toliko ličil, da se boš še vedno počutila sproščeno in samozavestno.

PREBERITE ŠE: 5 največjih napak, ki jih lahko narediš na prvem zmenku

Če se razmaže, je katastrofa velika.

Kadar si na oči nanesemo majhno količino maskare, ni zelo hudo, če se nam ta razmaže. Kaj pa se zgodi, ko nosimo preveč ličil in se ta razmaže? Prava katastrofa. V poletnih mesecih, polnih vročinskih valov, pa je katastrofa skoraj neizbežna. Predlagamo torej, da po velikih dozah ličil posežeš le v nujnih primerih.

kinga-cichewicz-402025-unsplash Zakaj prebujanja ob tej uri ne smete ignorirati? 32542 3 načini, kako najhitreje ozdraviti sončne opekline f.lashes: interaktivne LED-trepalnice f.lashes: interaktivne LED-trepalnice alin-meceanu-467957-unsplash (1) Kremo za sončenje že celo življenje nanašate napačno · · · · ·