XTna12c
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ženske, ki se vedno ličite, verjetno komaj čakate na vikend – čas, ko vaša koža zadiha brez ličil. Kaj pa, če bi to rutino podaljšale za kak teden ali več? Veste, kaj se zgodi, če se nehate ličiti?

Na začetku se bomo počutile nekoliko manj samozavestne.

Vemo, kaj se zdaj sprašujete: bomo videti utrujene ali manj privlačne? Bodo naši sodelavci in prijatelji šepetali za našim hrbtom? Možno je, da sploh nihče ne bo opazil. Čeprav se bomo na začetku počutile nekoliko manj samozavestno, se bodo strahovi razblinili takoj, ko bomo zjutraj pridobile vsaj pol ure več.

Manj stresa

Priznajmo si: lepotna rutina je lahko precej stresna. Je naša podlaga enakomerna? Se trepalnice lepijo med sabo? Je črtalo za oči razmazano? Če se odločimo, da ličil ne uporabljamo, potem lahko pozabimo na ta stres. Tako bomo imele več časa, da se sprostimo in svoj um pripravimo za pomembnejše obveznosti v dnevu. Lahko si vzamemo čas za telovadbo ali pa meditacijo.

Velika možnost je, da bo koža čistejša.

Podlaga, korektor, senčila in rdečila, na našem obrazu je več plasti različnih proizvodov. In če smo zares iskreni, potem je možno, da jih niti  ne odstranjujemo prav, kar pomeni, da ostanejo v naših porah. Dajmo koži nekaj počitka in velika možnost je, da bo naša koža že čez nekaj dni čistejša.

PREBERITE ŠE: Zakaj so Francozinje tako vitke? To so njihove skrivnosti!

Možnost je, da bomo videti mlajše …

… še posebno, če nosimo veliko ličil. Nekaj pegic na nosu in rožnata lička, ki si jih zmeraj želimo prekriti, so pravzaprav znak mladostni. In tako smo videti naravno mlajše.

Najbrž bomo več vložile v nego svoje kože.

Če se že odločimo, da bomo brez ličil, potem si gotovo želimo, da je naša koža videti lepa in zdrava. Zato ne pozabimo na serume, maske in zaščito pred soncem. Koža nam bo še kako hvaležna.

Bolj bomo začele ceniti tudi svoje lase.

Ko se odločimo, da bomo nekaj časa poskusile brez ličil, to še ne pomeni, da bomo zanemarile svoj videz. Nekaj na novo pridobljenih minut porabimo za nego  las ali pa končno poskusimo z lepo pričesko, za katero nikoli nismo imele časa.

Morda se bomo zavedle, da ličil sploh ne potrebujemo ali pa da jih lahko uporabljamo manj.

Ko se bomo enkrat navadile na naravni videz, se bo nanašanje ličil zdelo tuje. In težje. Morda se bomo takrat odločile, da namesto ličenja po celotnem obrazu potrebujemo le korektor ali pa maskaro. Brez dvoma pa bomo našle bolj svež videz, svojo naravno lepoto pa bomo prav tako cenile.

Svojo naravno lepoto pa vedno bolj cenijo tudi zvezdnice. Tukaj je nekaj najbolj pogumnih, ki so svetu prek družbenega omrežja Instagram pokazale obraz brez ličil.

Galerija slik – ‘Najbolj pogumne dame’ brez ličil

Adriana Lima brez ličilOdpri galerijo

shutterstock_264713135 Prva šola za življenje v Sloveniji Hrana za spanec To je hrana za boljši spanec – kaj jesti pred spanjem Marmoriranje telesa Lepotni trendi 2016: marmoriranje kože skrivnosti vitkih žensk ki so znane le francozinjam Zakaj so Francozinje tako vitke? To so njihove skrivnosti! · · · · · ·