koronavirus benetke
V zraku · buzz buzz · Koronavirus

Zaradi vse večjega števila ljudi, okuženih s koronavirusom, je celotna Italija v karanteni. To pa lahko ima pozitivne posledice ne samo za prebivalstvo, ki se zdaj tako izmika okužbam, ampak tudi za naravo!

Ljudje so začeli jemati socialno distanco izjemno resno in strogo upoštevajo nasvete strokovnjakov, da ostanejo doma, dokler nevarnost ne mine. Sprejemajo vse možne ukrepe, da bi ustavili širjenje okužbe in izkazalo se je, da se je socialna distanca zelo koristna za italijanski ekosistem.

Benetke, ena bolj zaželenih evropskih turističnih destinacij, so samo eno izmed številnih mest, kjer se je kakovost zraka in vode drastično izboljšala zaradi ustavitve javnega življenja. Domačini so opazili, da je voda v mestnih kanalih, ki so ponavadi polni gondol s turisti, čistejša kot kdajkoli prej. V njih je mogoče videti ribe, ki plavajo naokoli. Mnogi verjamejo, da je to način, na katerega narava obuja svoje življenje.

Poleg tega satelitski posnetki kažejo močno zmanjšanje ravni onesnaženosti zraka po Italiji v času karantene. Claus Zehner, ki pri Evropski vesoljski agenciji upravlja s satelitom Copernicus Sentinel-5P, pravi: “Čeprav lahko podatki zaradi oblačnosti in spremenljivega vremena variirajo, smo kar prepričani, da zmanjšanje emisij, ki ga lahko opazimo, sovpada z ustavitvijo Italije, kar je posledica zmanjšanja prometa in industrijskih dejavnosti.”

Na srečo so domačini kar hitro opazili izjemne spremembe v okolju. In s pomočjo interneta je lahko tudi preostali svet priča temu neverjetnemu pojavu!

Upajmo, da se bomo ob zaključku krize s koronavirusom naučili ceniti in skrbeti za NARAVO okoli sebe!

Galerija: narava je v Italiji ponovno zaživela!

Delfin v Cagliariju (Foto: Twitter Francesco Delrio @Cosodelirante) Odpri galerijo
koronavirus bedaki To so ljudje, ki so med krizo s koronavirusom izpadli popolni bedaki! shutterstock_117236788 Prehitro odpuščajo: 5 težav, ki jih razumejo le stare duše shutterstock_1670417653 To je karma: Mož staknil koronavirus med varanjem na skrivnem potovanju v Italijo yoann-boyer-tyvl77Tpf3Y-unsplash Ko se ti zdi, da življenje ni pravično: 10 citatov, ki ti bodo pomagali, da to obrneš v svojo korist! · · ·