shutterstock_448939486
V zraku · odnosi

Emaptični moški se ne odločijo, da bodo čuteči, ranljivi, tega se tudi ne naučijo. Takšni preprosto so!

Kaj si želi empatičen moški v intimnem, romantičnem odnosu? Vse, kar si želiš tudi sama! Spodaj je zapis Franklina Madisona, ki odlično povzema, kaj si empatičen moški želi od svoje partnerke!

“Pridejo dnevi, ko si želim, da bi lahko bil klasičen, brezsrčen moški, ki mu je vseeno, kaj drugi delajo ali čutijo. Ampak tega preprosto ne morem storiti, ker so me vzgajale ženske, babica, mama, sestra. Pomagale so mi razumeti, kako ravnati z ženskami v mojem življenju.

Ko pogledam v ženske oči in v njih razberem določen izraz, jo vprašam: “Kako se počutiš? Kaj te muči? Potrebuješ pogovor?” Naučil sem se, da mi kot moškemu ni treba imeti vseh odgovorov, tako da sem v sebi zvezal tisto malo pošast, ki želi narediti vse za žensko, ki jo ljubi. Namesto tega se ustavim, odložim telefon, izklopim televizor in samo sedim ter se osredotočim nanjo, jo samo poslušam.

Nič ni narobe, če je moški v odnosu skrben, empatičen in če izkazuje resnične občutke, s katerimi pokaže, da je ranljiv. Moški, ki so se odločili pomagati pri vzgoji “pankrta”, kar sem, so me naučili, da je okej, če čutim, kar čutim. Ker so me imeli radi, so me varovali in z menoj delili življenjske lekcije.

Imejte v mislih, da ne obstaja popolna oseba ali popolno razmerje. Dve osebi se lahko približata popolnosti, ko komunicirata, ko se opravičita, ko si postavljata skupne cilje, ko skleneta kompromise in ko resnično razumeta definicijo ljubezni in njeno vzajemnost.

Če se dve osebi strinjata, da se bosta zavezali druga drugi, da bosta skupaj rasli, da bosta imeli skupne in lastne cilje, potem se obe trudita za dolgotrajen odnos, za razmerje, ki bo lahkotno, udobno, ki ga bosta negovali.

Ljubezen je kot rastlina; če jo zalivate, bo rasla!

Partner, ki se je odločil, da bo del vašega življenja, je darilo. In če vam ponuja mir, varnost, usmeritve in spoštovanje, ki ga iščete, potem imate nekaj, kar je vredno negovati!

Kaj si zdravi, empatični moški želijo v intimnem, romantičnem odnosu?

1. Partnerja, ki je čustveno dosegljiv.
2. Nekoga, ki je premišljen.
3. Nekoga, ki ljubi sebe in si prizadeva postati še boljši, kot je, in to zame.
4. Nekoga, ki bo ponosen name, kakor sem jaz nanj, in ki bo držal mojo roko, me objel in poljubil kjerkoli, kadarkoli. Intimnost.
5. Nekoga, ki mu bom lahko povedal, ko bom imel težave sam s sabo in z njim, ker moški z moškimi ne razpravljamo o težavah v odnosih. Kajti to bomo popravili sami, težav ne bomo delili z drugimi. Predvsem s takšnimi, ki nimajo nobenih vrednot do razmerij.
6. Njo, ki razume, da imam srce, ki deluje kakor njeno in me včasih boli.
7. Njo, ki me ceni tako, kakor njo cenim jaz, nekoga, ki si bo prizadeval, da bom v njegovem življenju.
8. Nekoga, ki bo smešen, spontan, ki ne jemlje vsega tako resno, da ne bi mogel ceniti črnega humorja.
9. Nekoga, ki ne vidi v tem, da kuham, čistim, pomivam tla … da sem manj moški, ampak partner, ki razume in ne pričakuje, da bo ženska opravljala vse. Vsi morajo opraviti svoj del, da ni vse dolgočasno delo le na eni osebi, si deliva odgovornosti.

10. Nekoga, ki razume, da sem, čeprav ne znam zgraditi hiše z lastnimi rokami, tisti moški, ki lahko pazi njenega otroka (čeprav ni moj) in ga ohranja zdravega, nahranjenega, varnega, srečnega, tudi takrat, ko je ni doma in je odšla s prijateljicami na kavo.
11. Nekoga, ki razume, da sem nepopoln. Osebo, ki se spomni, kaj dobrega sem naredil.
12. Nekoga, ki ceni moje umirjeno vedenje, ker se ne razburjam, ko je ona razburjena, to ne pomeni, da mi ni mar, da mi je vseeno. Ampak samo, da predelam stvari drugače, poskušam nadzorovati svoja čustva in racionalno razmišljati. Da je eden prestrašen, je že dovolj, mar ne?
13. Nekoga, ki razume mojo temno plat in ne bo zbežal, ko me bo videl takšnega, ampak ko bo pravi čas, me bo vprašal, kaj čutim, ne da bi predpostavljal, kaj čutim.
14. Nekoga, ki bo razumel, da je tudi moški lahko kdaj utrujen. Izčrpani smo, ker moramo biti vsak trenutek konkurenčni, zaskrbljeni zaradi denarja, plačevati račune … In včasih bi radi slišali od nekoga, da bo vse v redu.
15. Nekoga, ki ni tako površen, da vidi le zunanjost, kajti videz se spremeni, ljubezen drug do drugega pa ostane, in na koncu šteje samo to.
16. Nekoga, ki ima dobro ustno higieno. Ne smejte se. Moji zobje so čisti, pa vaši?
17. Nekoga, ki ne bo zbežal, ko stvari ne bodo preproste, ker nikoli ne bežim in ne varam (da, točno to sem rekel), ker sem bil prevaran in vem, kako uničujoče je in kaj vse je potrebno, da se pobereš in spraviš v normalno stanje.
18. Nekoga, ki bo z menoj govoril spoštljivo. Ker si bom prizadeval, da bom takšen tudi do nje. In kaj če zdrsnem? Se lahko zanesem nate?

19. Nekoga, ki ceni nekaj sarkazma, kajti sarkazem je umetnost. Ko se z nekom resno poglobljeno pogovarjate, ni časa za sarkazem. Je čas, da poslušate, kaj vam ima partner povedati. Sarkazem lahko druga stran razume kakor napad na njih. Pravi trenutek pomeni veliko.
20. Nekoga, ki si želi dober seks. Dober seks lahko vključuje marsikaj: kreativnost, smeh, podrejenost, prevlado, igranje vlog … Vse, v kar privolita oba partnerja. Včasih si želite le hiter seks, včasih se želite ljubiti. Prepoznati morate razlike med vama in si zaupati vajine želje, kaj si želim jaz in kaj si želi ona. Nekateri prinesejo v spalnico veliko stresa, kar vpliva na kakovost seksa. Še posebej pri moških. Če smo v stresu in nam dodate še več stresa … imamo problem.

Želim si še dveh stvari: ne preizkušaj me in ne rani me. Vsi imamo svoje meje.

Želim si nekoga, ki razume, da če si želim vse to, vse, kar je na mojem seznamu, nisem šibek ali lačen pozornosti, ampak sem empat. Čutim globoko in včasih potrebujem čas, da se napolnim, da bom boljši zase in za njo.”

melissa-askew-tSlvoSZK77c-unsplash (1) Močne in neustavljive: za vsako uspešno žensko stojijo druge uspešne ženske, ki jo podpirajo! toa-heftiba-wyHS87kKh5o-unsplash Ljubezen v času koronavirusa: dvorezni meč, izziv ali nova priložnost? daniil-lobachev-x4upR9pfsCA-unsplash Hvala, da si bil lekcija in ne napaka! diego-rosa-Gv3PJ3WvW18-unsplash Samozavestne ženske te stvari počnejo popolnoma drugače: ko živite svojo resnico, ste neustavljive! · · ·