Kaj so Steve Jobs, Bill Gates in drugi uspešneži počeli do 25. leta?
V zraku · buzz buzz

Že od nekdaj je moderno sanjati, kako prispevati delček posameznikovega znanja svetu. In potem to tudi dejansko narediti. Za dosego takšnega cilja pa obstaja kar nekaj poti. Vas zanima, kaj so Steve Jobs, Bill Gates in drugi uspešneži počeli do 25. leta?

Kaj so Steve Jobs, Bill Gates in drugi uspešneži počeli do 25. leta?

Steve Jobs je ustanovil svoje podjetje in postal milijonar

Mlado podjetje Steva Jobsa je imelo že na začetku iz meseca v mesec več zaposlenih, s strmo rastjo (do leta 1980 so prihodki znašali že več kot sto milijonov dolarjev) pa je Apple kmalu postal tudi prvo ime svetovne tehnološke zibelke, Silicijeve doline. Steve je imel takrat petindvajset let.

Larry Ellison je opravljal priložnostna dela kot programer

Po selitvi v Kalifornijo, ko je bil star dvaindvajset let, je ta računalniški genij uporabil znanje, pridobljeno pri študiju, v številnih podjetjih, kot so Fireman’s Fund, Wells Fargo in AMPEC, nato pa pristal v podjetju Amdahl Corporation. Tam je razvil IMB kompatibilni osrednji računalnik.

Jeff Bezos je opravljal imenitno službo na področju financ

V starosti štiriindvajset let je Jeff Bezos, kasnejši ustanovitelj in direktor Amazona, nastopil delo v podjetju Bankers Trust, kjer je deloval v razvoju programske opreme za bančne ustanove. Dve leti zatem je postal najmlajši podpredsednik družbe.

Elon Musk je bil lastnik svojega internetnega podjetja

Pred dopolnjenim petindvajsetim letom je Musk prekinil šolanje na doktorskem programu Univerze Stanford in lansiral svoje prvo internetno podjetje. Imenovalo se je Zip2, zagotavljalo pa je razne poslovne imenike in zemljevide. Štiri leta kasneje je Muskovo podjetje za 307 milijonov ameriških dolarjev odkupila korporacija Compaq. Musk pa je dobil denar za zagon svojega drugega podjetja, imenovanega PayPal.

Marisa Mayer je bila del tima Googlovih dvajsetih zaposlenih

Pri svojih štiriindvajsetih letih je Mayerjeva postala del tima Googlovih zaposlenih in hkrati prva ženska inženirka družbe. Tu je delala trinajst let in se nato prestavila k svoji vlogi direktorice podjetja Yahoo.

Marku Zuckerbergu je uspel preboj s Facebookom

Zuckerberg je trdo delal na spletnem družbenem omrežju Facebook do takrat, ko je to v letu 2009 zadelo 300 milijonov uporabnikov. Takrat je bil navdušen nad uspehom, a je dejal, da gre šele za začetek pisanja Facebookove zgodbe. Leto kasneje ga je Time Magazine imenoval za osebnost leta.

Sheryl Sandberg je spoznala mentorja Larryja Summersa in zaključila MBA študij na Harvardu

Sandbergova je pri petindvajsetih diplomirala na Harvardu, na oddelku za ekonomijo. V tistem času je kot mentoriranka svojega profesorja delala pri World Bank. Ko je bila sta devetindvajset, je postala finančna tajnica Billa Clintona.

PREBERITE ŠE: Razglednice lepotic iz pozabljenega obdobja

Bill Gates je sklepal prve velike posle v svojem življenju

Bill Gates je pri enaindvajsetih letih skupaj s Paulom Allenom ustanovil podjetje Microsoft. V letu 1980 je začel sodelovati s podjetjem IBM.

Evan Spiegel je trenutno lastnik premoženja 2,1 milijarde ameriških dolarjev

Evan Spiegel je bil star enaindvajset let, ko je na tržišče spravil aplikacijo pod imenom Picaboo, ki so jo kasneje preimenovali v Snapchat. Spiegel ima danes petindvajset let.

Michael Dell je predstavil svoje podjetje javnosti

Pri devetnajstih letih je Michael Dell začel prodajo računalniške opreme pod imenom PC Limited. Leta 1988 je javnost spoznala računalniško korporacijo Dell. Rast podjetja se je zatem povzpela na 30 milijonov ameriških dolarjev.

Jack Dorsey je uspel s Twiterjem

Ko je Dorsey dopolnil 24 let, se je pridružil podjetju LiveJournal in izoblikoval koncept za spletno družbeno omrežje Stat.us, ki so ga kasneje preimenovali v Twit.tr.

Sataya Nadella se je pridružil podjetju Microsoft

V starosti dvaindvajset let se je Nadella preselil iz Indije, od koder prihaja, v Ameriko, kjer je magistriral iz računalniških ved na Univerzi Wisconsin-Milwaukee. Ko je dopolnil štiriindvajset let, se je pridružil podjetju Microsoft.

Tako so izgledale fitnes naprave 130 let nazaj! Takšne so bile prve fitnes naprave na svetu! Champagne Gun - ultimativno orožje za zabave Champagne Gun – vodna pištola za steklenico šampanjca Razglednice lepotic iz pozabljenega obdobja Razglednice lepotic iz pozabljenega obdobja 3D tatuji 3D-tatuji, ki izstopajo (ko jih gledate s 3D-očali)