Jedilniki na Titaniku
Utrip mesta · kulinarika

15. aprila 2016 so minila 104 leta, odkar se je potopil ”nepotopljivi” parnik Titanik, največja ladja svojega časa, ki je na svoji krstni plovbi klonila pred ledeno goro v severnem Atlantiku. A večino zgodovine Titanika že poznate, zato vam tokrat razkrivamo manj znano dejstvo: kakšno hrano so gostom stregli na ladji. Tako tistim najbolj petičnim kot ”raji”. Oglejte si originalne menije s Titanika.

Vas zanima, kakšno hrano so stregli na Titaniku? Čezoceanska ladja RMS Titanic je imel status največje in najrazkošnejše ladje na svetu, nič manj pa niso zaostajali niti meniji, s katerih so gostje izbirali hrano pri zajtrkih, kosilih in večerjah.

PREBERITE ŠE: Titanik II: dobrodošli na krovu 385-milijonske replike Titanika

No, vsaj za tiste v prvem razredu. Razlika oziroma tretma do gostov iz prvega, drugega in tretjega razreda se je namreč najbolj izražal prav prek menijev! Petični gosti so lahko med drugim naročili volovji jezik, pito iz teletine in šunke, ribje jedi in jagnječje kotlete. Tisti iz razreda nižje so se morali zadovoljiti s pečenimi klobasami, pire krompirjem, pomfrijem, ocvrtimi jajci in pečeno šunko, tisti z dna pa z riževo juho, sladko koruzo, kuhanim krompirjem in govejo pečenko. Preverite, med čim še so lahko izbirali eni in drugi.

Jedilnik za 1. razredOdpri galerijo
Mavrični sir za žar Sir za žar v barvah mavrice 10478173_302426289918673_8671490028139981743_n Cubiton® je vrhunsko francosko vino v kocki Superior Pomorandza 1000x600px Fructal Superior – modra odločitev za 100% užitek Največja čokolada na svetu Največja čokolada na svetu danes v Radovljici! ·