shutterstock_320460137
V zraku · buzz buzz

V obdobju treh let je Nostradamus napisal več kot 900 štirivrstičnic s prerokbami za prihodnost. Kar 70 odstotkov prerokb naj bi se do danes uresničilo. Napovedal je vladavino Napoleona, drugo svetovno vojno, vzpon Hitlerja, atentat na Johna F. Kennedyja in pristanek na Luni. V eni izmed svojih štirivrstičnih je spregovoril o “ognju na nebu”, “novem mestu”, “ogromni streli” in “dveh bratih, ki ju bo ločil kaos”. Mnogi znanstveniki, ki so te vrstice analizirali, so prišli do zaključka, da je Nostradamus s tem napovedal 11. september 2001. Kaj pa naj bi Nostradamus napovedal za 2019?

Tukaj si lahko preberete, kaj na bi Nostradamus napovedal za leto 2019. Velja si zapomniti, da so to le napovedi oziroma prerokbe človeka, ki za nekatere ni več kot le inteligenten prevarant, ki je izkoristil naivne bralce, spet drugi pa menijo, da je to največji prerok, ki je kadarkoli živel na Zemlji. Kako boste njegove napovedi razumeli sami, je popolnoma na vas, mi pa smo jih za vas le povzeli.

1. Glede na Nostradamusove štirivrstičnice naj bi v 2019 nekatere evropske države prizadele poplave izrednih razsežnosti. Med drugim naj bili najbolj prizadete Madžarska, Italija, Češka in tudi Velika Britanija.

2. Evropske države in ZDA se naj ne bi ukvarjale le z upravljanjem imigracij, ampak tudi s povečanim številom terorističnih napadov.

3. Glede na prerokbe Nostradamusa naj bi povečan verski ekstremizem na Bližnjem vzhodu ter v različnih državah in regijah po svetu vodil do kaosa in vojne, zaradi česar bodo mnogi ljudje prisiljeni zapustiti svojo državo in poskušali najti zatočišče v Evropi.
From a place though to bring famine
From here will come relief.
The eye of the sea like a greedy dog,
For the one shall give oil and the other wheat.*
(*Čeprav prinaša lakoto, bo od tukaj prišlo olajšanje. Oko morja kot pohlepni pes, eden bo dal olje in drugi pšenico.)
Besedilo se naj ne bi nanašalo na fizično lakoto, temveč na duhovno lakoto, pri čemer naj bi se upoštevale migracije številnih kristjanov k drugim religijam in sektam v želji, da spoznajo versko resnico.

4. Nostradamus napoveduje, da naj bi podnebne spremembe še naprej vplivale na naš planet, politični voditelji pa se bodo dogovorili glede zmanjšanja izpustov onesnaževalcev zraka.

5. Orkani, ki naj bi se zgodili v različnih predelih Amerike, bodo za seboj pustili turobno pokrajino po napovedih Nostradamusa.

6. Tretja svetovna vojna naj bi vključevala supermoči in bo trajala 27 let. Verjame se, da se bo začela po smrti zadnjega papeža, ki ga bo umoril antikrist.
Mount Aventine will be seen to burn at night:
The sky very suddenly dark in Flanders:
When the monarch will chase his nephew,
Then Church people will commit scandals.*
(*Grič Aventin bo gorel ponoči, nebo nad Flandrijo se bo nenadoma stemnilo: ko bo monarh lovil svojega nečaka, bodo cerkveni dostojanstveniki zagrešili škandale.)
To se najbrž nanaša na grič Aventin, enega izmed sedmih rimskih gričev. Poleg tega naj bi se 23. julija 2019 zgodil sončni mrk, ki ga označujejo kot začetek katastrofe za vse krščanske cerkve. Umor vodje katoliške cerkve bo prinesel kaos po vsem svetu.

7. Ljudje v ZDA se morajo pripraviti na ‘veliki potres’, ki naj bi prizadel mesta na več kot 800 kilometrih med Kalifornijo in Vancouvrom v Kanadi. Na tem delu se namreč srečata 2 tektonski plošči in ena naj bi lezla pod drugo. Če zdrsne le območje pri Cascadii, je lahko potres magnitude med 8 in 8,6 po Richterjevi lestvici. Če zdrsne cela plošča, samo lahko priča potresu magnitude med 8,7 in 9,2. Območje bo popolnoma uničeno in nerazpoznavno.

8. Prerok naj bi tudi napovedal, da bodo ljudje lahko govorili z živalmi. Trdil je, da bodo živali bližje in zvestejše od ljudi. “Prašiči bodo človeku postali bratje,” je Nostradamus zapisal za 2019. Nekateri menijo, da to pomeni, da bomo prenehali ubijati živali. Drugi verjamejo, da to pomeni, da nam bo to komunikacijo omogočila tehnologija.

9. Medicina bo močno napredovala. Nova odkritja bodo pripomogla k podaljšanju človeškega življenja. Tisti, ki prebirajo Nostradamusove prerokbe, pravijo, da je videc napovedal, da bodo ljudje živeli do 200 let. Prav tako naj bi zapisal: “Ko se bo pojavil nov stroj, bo svet kot v času pred Babilonom.” Nekateri verjamejo, da se ta stroj nanaša na internet in da bo tehnologija kmalu ustvarila univerzalni globalni jezik. Drugi menijo, da se bodo družbena omrežja še naprej iz dneva v dan razvijala.


rw-1 Ponesrečene ruske poročne fotografije, ki so slabe do te mere, da so nam všeč shutterstock_507392950 To je najbolj priljubljeno pivo na svetu shutterstock_1119600629 10 citatov Beyoncé o pozitivnem odnosu do telesa, ki te bodo spomnili, da se moraš imeti rada 5 nejasnih stvari, ki jih počne moški, če si mu všeč. Smešne stvari, ki jih moški počne, ko mu je dekle všeč