shutterstock_166172294
V zraku · buzz buzz

Da se okolje in podnebje spreminjata, ni nič novega. Da se ta proces odvija z grozovito naglico, tudi ne. Je pa zaskrbljujoče. Pri National Geographicu pravijo, da ledu na obeh polih in v gorah kmalu ne bo več, če bomo nadaljevali s tem tempom. Kako bi bila videti Zemlja, če bi se ves led stalil?

Če se izpusti ogljikovega dioksida v ozračje ne bodo zmanjšali, bo z zdajšnje povprečne temperature 14 stopinj Celzija ta narasla na 26 stopinj Celzija, kar pomeni, da ne bomo imeli niti kocke ledu več. Razen v ledomatih. Ob tem bi se gladina morja dvignila za 66 metrov, od tega bi led z Antarktike ‘prispeval’ 58 metrov. Podoba Zemlje, kakršno poznamo danes, bi se posledično precej spremenila.

Nizozemska bi izginila, kopnega Danske bi bilo le še za vzorec, London in Benetke pa bi tudi postali del podvodnega sveta. Spremembe bi nastale tudi drugod po svetu. V morju bi izginila Florida in San Diego, Buenos Aires in obala Urugvaja. Morje bi zalilo Kitajsko in Bangladeš ter obalo Indije ter Kairo v Egiptu. Avstralija bi izgubila večji del svojega obalnega pasu, kjer danes prebiva 80 odstotkov Avstralcev.

Zanimivo bo videti, kdo bo v tej dirki časa zmagal, človeški napuh ali narava.

Galerija – Kako bi bila videti Zemlja, če si se ves led stalil?

Kako bi bila videti Zemlja, če bi se ves led stalil: EvropaOdpri galerijo
best of summer 2017 Best of Summer 2017 v Ljubljani: kje je najboljši sladoled? Legend (1) Zaradi tega so tako posebni: nenavadna dejstva o dvojčkih! tajpej Šokantno realistične simulacije športnih igrišč na vlakih v Tajpeju marley-and-me-main Vaš kuža ve, kdaj je do vas nekdo zloben, in si to tudi zapomni · · ·