0000059322_20090803130927
V zraku · buzz buzz

V 21. stoletju se nam dekletom včasih zdi, da so nekateri moški pozabili, kaj pomeni biti kavalir, drugi pa z ‘’gentlemanovskim’’ obnašanjem do žensk že kar nadležno pretiravajo. Predstavljamo vam pravila, kako s pravo mero kavalirskega obnašanja (da ne boste izpadli ne kot moški brez manir in ne kot staromodni trubadurji iz srednjega veka) očarati vsako žensko in biti pravi gentleman – v 21. stoletju.

Kaj je naredil gentleman včasih: Ženski je vedno je pridržal vrata.
Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: Ženski SKORAJ vedno pridržati vrata.

Da moški pridrži vrata ženski, je lepa gesta, ki jo bomo vse pripadnice nežnejšega spola vedno tiho cenile. Vseeno pa ni nobene potrebe, da iz tega naredite veliko ceremonijo – na primer, da se hitro prerinete mimo nas, da boste ja pravočasno pri kljuki, ali pa da z dramatičnimi gibi poskrbite, da vaša velika žrtev ja ne bo šla mimo neopažena. Bodite sproščeni. Če ste v bližini vrat, nam jih pač galantno pridržite in če ne, nič hudega. Tudi me znamo uporabljati roke.

Kaj je naredil gentleman včasih: Pozornost je namenil ženski in ne telefonu/kočijam/drugim distrakcijam iz preteklosti.

Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: Pozornost nameniti ženski IN NE TELEFONU!
Gentlemani stare dobe verjetno res še niso posedovali telefonov, toda bistvo je razumljivo: ko ste z žensko na večerji, zmenku ali kako drugače, mora biti vaša pozornost namenjena njej. Sporočila, klici, Facebook, Twitter, Instagram in vse ostale novodobne distrakcije lahko vedno počakajo na čas, ko ne bosta v sredini pogovora med večerjo ob svečah.

Kaj je naredil gentleman včasih: Ženski je prinesel šopek.
Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: Žensko vsaj občasno presenetiti z rožo ali drugo malenkostjo.

Verjemite, moški: še nobena ženska ni nikoli zavila z očmi, če ji je moški prinesel vrtnico ali kakšno drugo malenkost. Drobne pozornosti, ki ne vzamejo več kot nekaj minut časa, spremenijo celotno sliko odnosa v naših glavah na veliko bolje, me pa vam nezavedno postanemo še veliko bolj predane.

Kaj je naredil gentleman včasih: Ob prihodu ženske v sobo je vstal.
Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: …nič posebnega.

Viktorijanska doba je mimo in sunkovito vstajanje ob prihodu ženske v sobo bi v 21. stoletju izpadlo burleskno. Seveda pa je to, da prihod katerekoli osebe (tudi drugega moškega) v vašo bližino pospremite s pozdravom, nasmeškom ali prijazno besedo, stvar splošne vljudnosti in vaših manir.

PREBERITE ŠE: 10 nasvetov za moške, kako v svoj način oblačenja vnesti več stila

Kaj je naredil gentleman včasih: Vedno je on plačal račun.
Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: Pustiti tudi ženski, da plača.

Če moški povabi žensko na večerjo, se razume, da plača on. In če je situacija obratna, se zdi logično, da plača ona. V 21. stoletju dekleta ne maramo občutka, da vedno plačujete moški, saj smo sposobne in dovolj samostojne, da kdaj tudi me poravnamo račun. Zato se ne vsiljujte in pustite, da kdaj tudi me poskrbimo za vas – seveda, če se izrecno ponudimo.

Kaj je naredil gentleman včasih: Hrano je naročil tako zase kot zanjo.
Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: Pustiti, da dama vedno naroči sama.

Če moški naroči hrano za žensko v 21. stoletju, lahko hitro izpade pokroviteljsko in šovinistično. Pustite dami, da vedno sama odloči, kaj želi jesti in seveda spoštujte njeno izbiro.

Kaj je naredil gentleman včasih: Čast ženske je branil s pestmi.
Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: Čast ženske braniti z odločno, vendar mirno reakcijo.

Neotesanci, ki se do vaše ženske obnašajo neprimerno, bodo obstajali vedno. Toda to, da se jih lotite s pestmi ali grdimi besedami, ne bo v 21. stoletju očaralo nobene dame. Če pride do takšne situacije, ostanite mirni in odločni. Dovolj je že, če primete damo za roko, jo odpeljete stran in pustite vtis, da nevljudni ljudje niso vredni ne vaše ne njene energije ali besed.

Kaj je naredil gentleman včasih: Pregnal je vsiljivce.
Kaj bi moral narediti gentleman v 21. stoletju: Pregnati vsiljivce – tudi namišljene.

Priznati je treba, da ženske velikokrat po nepotrebnem naredimo paniko, če na primer v postelji zaslišimo zvoke iz kleti. Kljub temu, da v večini primerov v resnici ni nič, nam je ženskam v odnosu izjemno pomemben občutek varnosti, zato se potrudite in preženite naše strahove – tudi če so namišljeni.

043931721_940444884f36e8ec3cfe6681a913c549 7 inovativnih izdaj glasbenih albumov PicMonkey Collage Sophie Gamand: Iz česa sestojijo sanje? Iz fotografij pitbullov z rožami na glavi, vendar! Laughing-Woman4 12 zabavnih dejstev, ki vam bodo polepšala dan PicMonkey Collage Emma Hack: čudovite umetnine s pomočjo bodypaintinga in fotografije ·