michael-easterling-772087-unsplash
V zraku · odnosi

»Brezpogojno te ljubim.« Kolikokrat ste že slišali ali pa izrekli te besede? V pogovoru z najdražjimi so pogoste. Vendar pa je ta brezpogojnost v resnici velikokrat omejena z različnimi pravili in regulacijami. Ko jih ljubljena oseba prekrši, se naša ljubezen do njih skrha. S pravilnim razumevanjem ljubezni pa se lahko naučimo, kako brezpogojno ljubiti v kateremkoli odnosu.

Kako brezpogojno ljubiti v kateremkoli odnosu? Velikokrat mislimo, da je naša ljubezen brezpogojna, ko pa tista oseba prestopi določene meje ali pa se njeno vedenje ne sklada z našimi ideali in predstavami, se zavemo, da ne ljubimo brezpogojno. To vodi v trpljenje na obeh straneh odnosa. Kako se mu izogniti? Odgovor je v pravilnem razumevanju ljubezni. Namen odnosa ni, da nas izpolni ter nas reši vsakdanjih stisk. Če to pričakujemo od druge osebe, nas bo hitro razočarala.

Resnična ljubezen dopušča svobodo drugega človeka, da je takšen, kot je. Ljubiti brezpogojno pomeni videti drugo osebo takšno, kot je. To vedno pomeni tudi strpnost do vidikov te osebe, ki nam morda niso najbolj všeč. V romantičnih odnosih se velikokrat bojimo dopustiti takšno stopnjo svobode, saj predvidevamo, da nas lahko potem ta oseba zapusti ali prizadene. Dovoljenje svobode vodi v obojestransko zaupanje, ki okrepi intimno vez. Če ljubljene osebe ne omejujemo s svojimi pravili in pogoji, potem lažje zaupamo, da je z nami zato, ker se je sama tako odločila in ne zaradi strahu pred izgubo.

PREBERITE ŠE: 6 stvari, ki bi jih morala vedeti drug o drugem, preden začneta živeti skupaj


the5s 7 tipov žensk, s katerimi moški hodijo, preden najdejo tisto ‘pravo’ shutterstock_436510201 Znanost odkriva štiri načine, kako najti prijatelje, ko ste starejši shutterstock_1022031916 7 znanstveno dokazanih načinov, kako so lahko moški ženskam bolj privlačni, kot v resnici so shutterstock_1060159610 Ko ti moški zastavi ta tri vprašanja, ve, da si prava zanj · · ·