clem-onojeghuo-197847-unsplash
Utrip mesta · moda

Ko zasije sonce, je sezona za visoke pete uradno odprta, a kako preživeti bolečine v stopalih in nogah v tem nenaravnem položaju.

Ljudje se radi udeležujejo družabnih dogodkov v tej čudoviti sezoni, ki zahteva lahka oblačila in čudovite visoke pete. Čeprav visoke pete vaše noge naredijo bolj elegantne, se večina v njih dobesedno ‘ubija’, še posebej če jih morate imeti na stopalih cel dan. Trpljenja se lahko rešite s temi preverjenimi nasveti:

Postavite petke v hladilnik

Pete postavite v hladilnik za 30 minut. Ko položite hladne čevlje na stopala, se bo material prilagodil obliki vaših toplih stopal. Prav tako lahko postavite vrečo vode v čevelj in ga pustite v hladilniku. Zamrznjena voda bo razširila čevlje.

Lepilni trak

Trak nalepite čez celo dolžino stopala. Ta trik bo obdržal čevlje na nogah in preprečil nastanek žuljev ter bolečin v prstih.

Krema za vlaženje

Nekatere vlažilne kreme lahko preprečijo drgnjenje, bolečine in žulje, še posebej če so čevlji novi in tesni.

Otroški puder

Če imate doma otroški puder, ga nanesite na vaša stopala, saj bo preprečil pretirano potenje in drsenje, s čimer se bo zmanjšala možnost za morebitne poškodbe.

Lepilni trak za prste

Vse, kar morate storiti, je, da tretji in četrti prst z lepilnim trakom zlepite skupaj – tako boste zmanjšali dodaten pritisk na živec, ki povzroča bolečino med tema dvema prstoma.

Ne sezuvajte se

Tudi če vas pete dobesedno ‘ubijajo’, je bolj primerno, da jih ne sezuvate. Za trenutek si boste sicer olajšali, a noge bodo najverjetneje nenadoma otekle, zato jih boste težko obuli, povzročili pa si boste še več bolečin.

Deodorant v stiku

Preden obujete čevlje, si območja trenja namažite z dezodorantom v stiku, da bi preprečili neudobnost.

Ne usedajte se

Tudi če vas noge bolijo, poskusite hoditi. S sedenjem v visokih petah boste dobili še več bolečin. Lahko počivate nekaj časa, a pri tem ne sezujte čevljev.

9e62b7ef8be3532fd2a3d8bffc224b6d--black-leather-sandals-black-flats-shoes 8 črnih sandalov, ki se podajo h kateremukoli videzu Vans Style 36 Patchwork Vansov novi model ‘Style 36 Patchwork’ je namenjen zabavnim ljudem Policijski ščit je modni dodatek, ki bo izpopolnil vaš 'look'. Policijski ščit je modni dodatek, ki bo izpopolnil vaš ‘look’ 36521648_2198446937058383_2607831028902920192_n Superge Le Coq Sportif Sorbet s potiskom stopljenega sladoleda so prava paša za oči · · · · ·