IMG_0720
Utrip mesta · zdravje & lepota

Si vešča vihtenja črtala za oči oziroma ”eyelinerja”? Čeprav v uredništvu zagovarjamo eksperimentiranje in to, da v lepoti ni pravil (razen tega, da si je treba vsak večer odstraniti ličila), je dobro vedeti, kaj je tisto, s čimer ne bomo nikoli zgrešile. Pri črtalu za oči ali “eyelinerju” velja, da določene tehnike prinesejo več simetrije tudi pri različnih oblikah oči. Tukaj so nasveti, ki nam bodo pomagali izbrati pravi način nanašanja črtala za oči ali “eyelinerja” glede na obliko naših oči.

Tehnike nanašanja črtala za oči ali eyelinerja glede na obliko oči.

Oči v obliki mandlja.

S to obliko oči gredo različni stili nanašanja črtala za oči, a najlažja in najlepša tehnika je, da sledimo naravni krivulji oči in črto zadebelimo proti koncu, torej do zunanjega dela oči. Za bolj zapeljiv ali poželjiv videz lahko črto nekoliko podaljšamo in zavihamo, na spodnjo veko pa nanesemo še svinčnik in ga zamažemo.

Viseče veke.

Pri visečih vekah se po navadi črtalo hitro skrije, zato moramo biti previdne, da ne uporabimo preveč črtala za oči na zgornji veki. Na zgornji veki lahko uporabimo črtalo za oči v svinčniku ali pa v gelu in narišemo tanko črto, zapolnimo pa tudi prostor med trepalnicami. Tako naše oči izstopijo, hkrati pa se črta ne skrije.

Oči, obrnjene navzdol.

Pozornost usmerimo na črto, ki jo na koncu nekoliko zavihamo, saj tako notranji kotiček oči ostaja odprt. Rišimo tanko črto, jo rahlo zavihajmo in ne pozabimo na osvetljevalec.

Okrogle oči.

Želimo si ustvariti nekoliko podaljšane, bolj narazen ležeče oči. Zato črto podaljšamo na koncu oči in tako ustvarimo oči oblike mandlja. Enako naredimo na spodnji veki in črti med seboj povežimo. Lahko pa se odločimo, da jih ne povežemo, in pri vsaki veki črto zavihamo navzgor oziroma navzdol.

PREBERITE ŠE: DIY organska maska za obraz za sijočo polt

Blizu ležeče oči.

Ker želimo ustvariti iluzijo, da so naše oči bolj narazen, začnimo s črto na zadnji tretjini in jo povlecimo navzven. Črta mora biti na notranji strani tanjša. Za blizu ležeče oči je primerna tudi zavihana črta.

Narazen ležeče oči.

Ker želimo ustvariti iluzijo, da so naše oči bolj simetrične, črtalo za oči nanesemo na zgornjo veko, toda črte ne povlečemo prek zunanjega kota oči. To bi naše oči namreč med sabo samo še bolj oddaljilo. Na spodnjo veko lahko nanesemo še svinčnik in ga zamažemo.

Okrogle, izbuljene oči.

Črtalo za oči nanesemo na zgornjo veko, črta naj bo debelejša. Za ravnovesje na spodnjo veko dodamo črtalo ali pa senčko.

Azijske oči.

Azijske oči si lahko privoščijo nekoliko debelejšo črto. Uporabiti je treba tekoče črtalo za oči, ki je vodoodporno, in črta mora biti dovolj debela, da ne izgine ali pa se ne razmaže, ko odpremo oči.

Philips nagradna igra Nagradna igra: Philipsova električna zobna ščetka Sonicare DiamondClean Sonično ščetkanje Si znaš pravilno umiti zobe? Ščetkaj se s sonično tehnologijo! Hrana Presenetljiva hrana, ki jo lahko jemo med dieto 25152070fe6b1012851e831b03c26f17 Pranamat Eco: podloga, ki lajša stres in bolečino · ·