Kako izbrati pravi brezžični polnilec za telefon?
V zraku · tehnologija

Nakup novega brezžičnega polnilca je vse prej kot lahka naloga. Na trgu se namreč nahaja cela vrsta možnosti, ki se med seboj razlikujejo po zmogljivosti, ceni in številnih drugih dejavnikih. Kako izbrati pravi brezžični polnilec?

Brezžični polnilci počasi, a vztrajno iz uporabe izrinjajo svoje žične sorodnike. Kako tudi ne, ko pa omogočajo polnjenje telefona tudi takrat, ko se vtičnica za elektriko ne nahaja v bližini. Brezžično polnjenje je ponavadi resda počasnejše od polnjenja s kablom, a zato navdušuje s svojo priročnostjo.

Vodilu priročnosti sledijo tudi proizvajalci pametnih telefonov in tablic. Večina naprav srednjega in višjega cenovnega razreda, izdelanih v zadnjem času, že ponuja omenjeno funkcijo. To je ključnega pomena, saj vam niti najboljši brezžični polnilec ne bo pomagal pri polnjenju baterije telefona, ki ne podpira brezžičnega polnjenja.

V želji, da boste pred končno odločitvijo porabili karseda malo dragocenega časa, vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov. Na kaj torej morate biti še posebej pozorni, ko kupujete brezžični polnilec za telefon?

Polnjenje Qi

Prepričajte se, da brezžični polnilec podpira induktivni standard polnjenja Qi, ker ta za svoje delovanje potrebuje vgrajen Qi sprejemnik v telefonu. Če tega polnilec ne bo imel, boste morali naknadno kupiti modul za brezžično polnjenje naprav, ki nimajo vgrajenega sistema Qi.

Sicer pa induktivni standard polnjenja Qi omogoča brezžično polnjenje na razdalji do 4 centimetre. Razvit je bila leta 2008, danes pa ga uporablja velika večina sodobnih proizvajalcev elektronskih naprav.

Moč

Če želite, da se vaša naprava napolni v najkrajšem možnem času, vam priporočamo nakup polnilca, ki zagotavlja visoko moč polnjenja baterije. Applove telefone lahko polnite pri 7,5 W, Samsungove pri 9 W, medtem ko nekateri Androidi podpirajo polnjenje pri jakosti 10 W.

Z vidika funkcionalnosti je verjetno najbolje, da se odločite za polnilec z močjo 10 W (če vaš telefon to seveda podpira), ki vam bo maksimalno učinkovito služil na različnih telefonih

Standardni priključek

Polnilce nekaterih blagovnih znamk je mogoče z energijo napolniti le preko priključkov, ki niso v množični uporabi. Ker je mogoče, da se kabel sčasoma obrabi, vam priporočamo, da se odločite za polnilec s standardnimi priključki, kot sta MicroUSB in USB-C.

Stenski adapter

Če ob nakupu ne boste prejeli stenskega adapterja, ki je zadolžen za polnjenje baterije brezžičnega polnilca, si morate priskrbeti še tega. Prepričajte se, da je njegova moč vsaj enaka moči polnjenja telefona. Polnilec z močjo 10 W bo namreč v kombinaciji s stenskim adapterjem z močjo 5 W vaš telefon polnil le pri moči 5 W.

Znamka

V primeru, da ste za mobilni telefon porabili veliko denarja, verjetno ne želite, da bi ga polnilec poškodoval. Zanesite se na blagovne znamke, ki slovijo po zanesljivih polnilcih (Anker, RavPower, Mophie, Belkin, Samsung …), izdelanih iz kvalitetnih materialov.

Način uporabe

Če kupujete polnilec, ki ga boste postavili na pisalno mizo, izberite takšnega, ki stoji pod kotom ali pokončno. Tako vam bo zagotovljena uporaba funkcije prepoznavanja obraza.

Če bo njegovo mesto na nočni omarici, se raje odločite za polnilec, ki bo omogočal polnjenje telefona v vodoravnem položaju in tako ob vsakem obvestilu ne bo osvetlil celotne sobe.


Nebia Spa Shower 2.0 Nebia Spa Shower 2.0: prihodnost tuširanja, ki skrbi za naš planet 0503b2c2-d4a0-4710-9f3b-ce151baa476f Ford Lane-Centring Bed: postelja, ki vašega partnerja med spanjem odkotali na svojo stran Gocycle GX Gocycle GX: električno kolo, ki ga je mogoče zložiti v manj kot 10 sekundah 2019-emojis-crop-1549449719-1475x983 To je 230 novih emojijev, ki letos prihajajo na naše telefone ·