2018-qled-highlights-kv-introducing-new-2018-qled-tv-EU-updated
V zraku · tehnologija

Izbira pametnega televizorja se leta 2018 ob vseh kraticah zdi izjemno težka naloga! QLED, OLED, HDR, LED, 4K in ostale kratice pa se navadnemu smrtniku zdijo kot kitajske pismenke. Brez pravega pomena. Tudi zato vam želimo s to vsebino pomagati pri izbiri pametne televizije.

V poplavi ponudnikov pametnih televizij in različnih faktorjev, ki jih morate upoštevati smo vam pripravili odlično argumentirano listo točk, ki se jih morate držati, ko se odločate za nakup nove pametne televizije v letu 2018. Tudi zato, da boste naredili kar se da racionalen in optimalen nakup, ki vam bo odlično služil nekaj let. V industriji televizij se standardi in tehnologije menjajo hitro, tako, da je nov pametni televizor smotrno kupiti vsake 3 do 5 let. V tem času se tehnologije res konkretno zamenjajo, oziorma se že uveljavijo novi standardi. Samo poglejte svoje pametne telefone in njihovo metamorfozo v zadnjih nekaj letih.

Pri pripravi smo si pomagali z nekaterimi karakteristikami Samsung pametnih televizij, ki imajo vedno vidnejšo vlogo pri različnih inovacijah.

Poglejmo si seznam stvari na katere morate biti pozorni pri nakupu pametne televizije v letu 2018:

– Vsekakor izberite televizijo, ki ima resolucijo 4K in je tudi zaradi tega pripravljena na prihodnost.
– Pričakujte, da boste za pametno televizijo z resolucijo 4K in velikostjo diagonale med 50 – 55 palcev plačali okoli 600 evrov. Za dimenzijo okoli 65 palcev pa najmanj 900 evrov.
QLED televizorji so dražji od običajnih LED LCD televizorjev. Vendar je nakup zaradi precej boljše slike zelo priporočljiv. Razlika je več kot očitna. Predvsem nasičenosti barvnega spektra in globine. Slika je vsekakor dosti boljša, kot pri LED LCD televiziji. Se pa cene za tovrstne televizije začnejo pri vrednosti 1.400 evrov za najbolj pogosto izbrano dimenzijo diagonale 55 palcev. Še nekoliko dražja od QLED tehnologije je OLED tehnologija.

– Kupite televizor, ki ima vsaj med 400 – 800 Hz ali seveda več.
– Bodite pozorni, da ima televizija vsaj 4 – HDMI porte za povezljivost z zunanjimi napravami.
– Bodite pozorni, da ima nova pametna televizija univerzalni daljinski upravljalnik s katerim opravlja vse funkcije pametne televizije ter hkrati upravljate tudi z “boksom” vašega ponudnika . Množica upravljalnikov je danes odveč.
– Priporočljivo je, da ima vaš novi pametni televizor “one connect” to je manjša razdelilna škatla iz katere gre le en kabel do samega televizorja. Slednja pa lahko “biva” v bližji komodi in je tako skrita očem. Tako, je lahko nov pametni televizor nameščen na steno brez kopice motečih kablov. In tako postane del ambienta vašega dnevnega prostora.

Ko televizija postane okras – ne le predmet v vašem prostoru

Pred časom je Samsung predstavil novo generacijo pametnih televizijskih sprejemnikov QLED – serije (Q9F, Q7F, ….), ki se ponašajo z funkcijo ambientalnega načina. Le ta televizor praktično zlije z okoljem in omogoča, da notranjost svojega doma popestrite na popolnoma nov način. Na interaktivnem ozadju, zaradi katerega je lahko vaš novi QLED televizor videti kot prosojen se lahko predvajajo dnevne informacije, npr. vreme, zunanja temperatura ter “feed” pomembnih novic iz izbranega vira. Seveda lahko v tem načinu doživljate spomine in na ekranu televizije predvajate fotografije – tudi tiste iz vašega telefona. Ker lahko novi seriji televizorjev Samsung Qled 2018 ukazuje tudi z glasom… lahko televizorju ukaže, da prične predvajati glasbo. Tudi tisto, ki domuje v vašem telefonu.


YapeWeb CES 2018: E-Novia Yape, urbani samovozeči kurir CES 2018: SureFly, dron v garaži CES 2018: SureFly, dron v garaži CES_show_floor.0 Kaj lahko pričakujemo na sejmu elektronike CES 2018? 0020896_samsung-galaxy-s9-pre-order-now-get-freebies-worth-rm800 9 razlogov, zakaj je Samsung Galaxy S9 tako poseben ·