Interaktivni koši za smeti
V zraku · buzz buzz

Britanska humanitarna organizacija Hubbub je prišla na briljantno idejo kako očistiti ulice Londona in ljudi odvaditi lahkomiselnega metanja odpadkov na tla. Kampanja #neatstreets namreč vključuje projekte kot so glasovanje s cigaretnimi ogorki na javnim mestih (zasebnost ni zagotovljena), napravo, ki predvaja glasbo, ko vstavite ostanek cigarete, ter posebna izobraževalna in interaktivna tabla za tiste, ki žvečijo žvečilne gumije.

”Kljub temu, da so naše ankete pokazale, da kar 86 odstotkov Londončanov metanje smeti na tla smatra kot grdo razvado, bi se jih vsega 15 odstotkov soočilo z nekom, ki so ga začopatili pri samem dejanju.”, pravijo pri dobrodelni organizaciji Hubbub, ki se je zato čiščenja londonski ulic lotila na svojstven izjemno domiseln način. Z ozaveščanjem skozi igro in interakcijo. Tako je na ulicah Villiers Street v Westministerju (London) moč naleteti na sila zanimive ”koše” za cigaretne ogorke in žvečilne gumije.

PREBERITE ŠE: Bruno – prvi pametni koš za smeti na svetu je tudi sesalnik

Eden takšnih je koš za kadilce in njihove ogorke s katerimi lahko kadilci volijo kdo je boljši nogometaš- Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo. Poleg ogorkov so velik problem ne le londonskih, pač pa tudi slovenskih mestnih ulic, tudi odvrženi žvečilni gumiji. Opuščanja te slabe navade so se pri Hubbubu lotili s posebnimi tablami (inštalacijami z žvečilkami), kjer mimoidoče pritegnejo z zanimivi dejstvi povezanimi s čigumiji, vprašanji in ugankami, na katere odgovor zvedo, če na določene pike prilepijo odsluženo žvečilko.

Interaktivni koši za smetiOdpri galerijo
PicMonkey Collage Kraljica Elizabeta II. je najdlje vladajoča monarhinja v zgodovini Združenega kraljestva! cover-cityjob #CityJob – Si odprte in kreativne glave ter znaš vodit projekte? #projektnivodja cover-pametna-pametni-hobiji Znanstveniki pravijo, da nas bo teh sedem hobijev naredilo pametnejše! shutterstock_518499061 To je tisto, kar moške najbolj razočara v postelji · ·