Užitne Lego kocke
Utrip mesta · kulinarika

Ko ste že mislili, da Lego kocke ne morejo biti boljše kot so, se pojavi Grant Thomson aka ”King of Random” z receptom za užitne doma narejene gumijaste bonbone v obliki Lego kock s katerimi se lahko igrate in gradite. Oglejte si video posnetek, kjer boste izvedeli vse kar morate storiti, da to priljubljeno igračo spremenite v sladkarije. Kdo pravi, da hrana ni igrača?

Zgodba o užitnih Lego kockah ni vzeta iz kakšne pravljice ali risanke, zahvaljujoč receptu Granta Thomsona jih lahko kot gumijaste bonbone uživamo tudi sami. To je odlična novica za starše majhnih otrok, saj ti radi dajo vsako igračo v usta, a če se bo kakšna tovrstna Lego kocka valjala po tleh in bo po naključju končala v ustih otroka, se nimajo česa bati. Te za razliko od pravih, kjer na deklaraciji izrecno piše, da niso užitne, lahko pogoltne.

PREBERITE ŠE: Slastne Lego kocke iz čokolade

Kako pripravite Lego gumijaste bonbone ”Kralj naključnih stvari” razloži na svojem YouTube kanalu, za izdelavo pa potrebujete vsega tri sestavine. Mrzlo vodo, koruzni sirup in želatino (z ali brez okusa). Aja, pa silikonski kalup, ki pa ga lahko izdelate sami (navodila najdete tu) ali že narejenega najdete na Amazonu.

Galerija:

Užitne Lego kockeOdpri galerijo
Rok's Peanut Butter – 100% naravno arašidovo maslo Rok’s Peanut Butter – arašidovo maslo s Kickstarterja = ”maslo” Slovenca Sarajevski čevapčiči Razkrivamo v čem je skrivnost priprave sočnih sarajevskih čevapčičev iStock_000017299850_Large-1000x500 Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Jesenska kuhinja Žiga in Klemen Projekt Burger: Ko zadiši po “proper” burgerjih ·