iStock_000015730148_Large
V zraku · buzz buzz

Če ste ljubitelj piva, potem je velika verjetnost, da boste poskusili lokalno pivo povsod kamor vas bo pot zanesla. Sploh poleti, ko je čas dopustov in je pivo v pasji vročini dostikrat v vlogi odrešitelja. Vedeti, kako naročiti pivo v tujem jeziku je zato lahko življenjskega, no, ne življenjskega, vsekakor pa ključnega pomena. Seveda do njega lahko pridete tudi s pantomimo, vendar pa boste izpadli pravi frajer ali frajerka, če ga boste znali naročiti v lokalnem jeziku.

Bliža se poletje, bližajo se dopusti. Sezona piknikov je že v polnem teku. Kaj povezuje vse te tri stvari? Pivo, ki je v tem času gotovo najbolj priljubljena pijača. No, tudi sicer kar pridno teče po grlih. Pivo je tudi ena tistih stvari, ki jih okušamo širom sveta. Pivopivci ne izpustijo nobene priložnosti, da si privoščijo lokalno pridelanega. In zdaj, če ste že taki frajerji, da pijete pivo, ste lahko tudi taki frajerji, ki ga znajo naročiti v različnih jezikih.

PREBERITE ŠE: Ljubljanski festival piva 2015

Za vas imamo zato prikupno infografiko, ki vas bo naučila naročanja hmeljevega napitka v številnih tujih jezikih, vse tistih, na katere boste najverjetneje naleteli na vašem potovanju.

Serija “Facebank” Ko si bankovci nadenejo maske superherojev PicMonkey Collage Redke in fascinantne fotografije, ki kažejo kako drugačno je bilo včasih življenje Sapojemajoč polet z jetpackom nad Dubajem Yves Rossy, človek ptica – nor polet z jetpackom nad Dubajem Dan v življenju ameriške gospodinje leta 1941. Od kje ženski stereotip ”vesele gospodinje”? ·