static.bikini.com
V zraku · buzz buzz · V zraku · tehnologija

Vas zanima, zakaj bi morali slušalke občasno očistiti in kateri so najbolj preprosti in učinkoviti načini za to? Če slušalke uporabljate vsak dan in jih prenašate v torbi, bi morali razmisliti o njihovem čiščenju. Bakterije se prenašajo tudi prek njih, sploh če si jih s kom delite, in vam, v najslabšem primeru, lahko povzročijo tudi vnetje ušes. Kako je torej najbolje očistiti slušalke?

Če slušalke uporabljate vsak dan med tekom, na poti z javnim prevozom, na sprehodu, v knjižnici in še kje, ste izpostavljeni tudi bakterijam, ki se na njih nabirajo ob redni uporabi in njihovem prenašanju. Tu so nasveti, kako na najbolj varen in učinkovit način občasno očistiti slušalke.

PREBERITE ŠE: Twistear: slušalke, ki se ne zapletajo, so slovenska inovacija

  • Uporabite nežen čistilec. Zadostujeta že voda in milo ali sredstvo za pomivanje posode. Ni potrebe po težkih čistilih.
  • Za mešanico čistila in vode uporabite mehko krpo. Preveč mila v mešanici lahko pusti sledi na slušalkah, prav tako pazite, da ni preveč vode.
  • Če se v mrežastem delu slušalk nabere veliko prahu, se ga poskušajte znebiti z zobno krtačko. Ta naj bo suha, brez čistila.
  • Nekatere slušalke imajo odstranljiv (in zamenljiv) silikonski pokrovček ali obroč, ki ga lahko odstranite in očistite posebej.
  • Nikoli jih ne zmočite ali potopite v vodo, saj se tako lahko uniči električno vezje.
  • Preden se lotite čiščenja, morate kabel slušalk izvleči iz naprave.
MacBook Selfie Stick Selfi palica za MacBook: obsesija s selfiji dosegla novo dno Če bi bil Google ženska Če bi bil Google ženska Peking ima največ miljarderjev na svetu Global Rich List 2016: kje na svetu živi največ milijarderjev? Pisarniški pripomočki Domiselni in duhoviti pisarniški pripomočki