patrick-hendry-424259-unsplash
V zraku · buzz buzz

Poletje je čas za izlete v naravo. Mnogi sončne dneve z veseljem izkoristijo za kampiranje. Čeprav se šotori znajo uspešno zoperstaviti neprijetnim vremenskim razmeram, pa jih je treba vseskozi vzdrževati.

Popotniki so običajno navezani na svoje prenosno bivališče. Z njim ravnajo skrbno, saj ga je le tako mogoče v brezhibnem stanju ohraniti več let. Vsake toliko časa so ga prisiljeni tudi očistiti. Če boste šotor stlačili v pralni stroj, ga boste uničili, zato vam ponujamo nekaj nasvetov za čiščenje šotora.

Pomembno je, da šotor čistite že v času svojega počitnikovanja. Nanj morate gledati kot na svoj dom. Tako boste prihranili veliko truda ob čiščenju trdovratnih madežev. Preprosto vzdrževanje vam ne bo vzelo veliko časa. Predlagamo vam, da se kar se da hitro znebite umazanije v notranjosti, pohodniške čevlje pa pustite pred šotorom.

Katere pripomočke za čiščenje šotora si torej morate priskrbeti?

Neodišavljeno milo

Materiali, iz katerih so izdelani šotori, so zelo tanki, zato je pomembno, da pri čiščenju uporabite blago, neodišavljeno milo.

Čistilo za membranska oblačila

Za trdovratne madeže, kot je denimo drevesna smola, bo treba uporabiti močnejša čistila. Čistilo Nikwax Tech Wash je primerno za čiščenje zunanje opreme.

Krpa ali gobica

Predlagamo, da se pri čiščenju šotora izognete žičnati gobici. Namesto tega raje uporabite čistilno krpo ali navadno gobico za pomivanje posode.

Ščetka za čiščenje

Ta pripomoček vam bo prišel prav pri čiščenju zadrg. Če ne želitezapravljati denarja za nakup ščetke za čiščenje, lahko uporabite zobno ščetko.

Odstranjevalec neprijetnih vonjav

Če se v vašem šotoru nabere plesen, se boste neprijetnega vonja težko znebili. V pomoč pri tem vam bo odstranjevalec vonjav, ki deluje v kombinaciji z vodo.

Nekaj dodatnih nasvetov pri čiščenju šotora:

  • osredotočite se na najbolj umazane dele šotora
  • priskrbite si zadostne količine tople vode
  • čistila, ki vsebujejo alkohol, uporabite le v skrajnih primerih
  • preostanek šotora očistite tako, da ga razstavite in namočite v toplo vodo z dodatkom mila
  • šotor se mora pred ponovno uporabo popolnoma posušiti
tiko-giorgadze-250881-unsplash Najboljši poletni odtenek laka za nohte glede na tvoje astrološko znamenje man-secret-shushing_4460x4460 Moški ni hodil deset let v službo, nihče pa tega ni ugotovil Cam-Mitch-walk-cute-girl-down-aisle Študija dokazuje, da so istospolni partnerji odlični starši Umetnik spremeni dolgočasne ulične predmete v slike, ki prikazujejo resnico sodobnega sveta. Umetnik spremeni dolgočasne ulične predmete v slike, ki prikazujejo resnico sodobnega sveta · ·