depresja_6
V zraku · buzz buzz

Vsi smo to doživeli. Nekdo nas je namerno ali nenamerno prizadel. Poskušamo zmanjšati bolečino, kolikor je le mogoče, in se z njo soočiti. Normalno je, da smo jezni na osebo, ki nas je prizadela, a jeza vse skupaj le poslabša. In tudi če ti ljudje ne prosijo ali pa si ne zaslužijo, jim odpustite. Bodisi je to družinski član, prijatelj ali bivši partner – zaslužite si notranji mir, tega pa boste dosegli le, če boste znali odpustiti.

1. Sprejmite situacijo.

Jeza temelji na naši želji, da bi se situacija spremenila, in jezi nas dejstvo, da so stvari takšne, kot so. Ko se naučimo sprejeti situacijo in se zavedamo, da ni poti nazaj ter da situacije ne bomo spremenili, se bomo počutili pomirjene. Ta mir je osnova za odpuščanje.

2. Odpustite zaradi sebe.

Ko se boste odločili odpustiti nekomu, ki si tega ne zasluži, ne naredite to zaradi te osebe, naredite to zase. Jeza in bolečina vas bosta utrudili, negativizem pa vas bo zastrupil. Zato odpustite, zase.

3. Jezo in bolečino zamenjajte za ljubezen.

Ko se učite ljubiti, širiti ljubezen in jo sprejemati, imate tudi več sočutja do tistih, ki so vas prizadeli. Poskusite jih bolje razumeti. Velja si tudi zapomniti, da se odpuščanje ne rodi v eni noči, prav tako tudi ne sočutnost in ljubezen do nekoga, ki vas je prizadel. Bodite potrpežljivi in se učite ljubiti.

PREBERITE ŠE: MANIPULACIJA ČUSTEV: KAKO VEDETI, ALI IMAMO OPRAVKA S ČUSTVENIM MANIPULATORJEM?

4. Bolečino spremenite v nekaj pozitivnega.

Učite se iz bolečine in jo spremenite v nekaj pozitivnega. Vprašajte se, kako lahko vaša izkušnja pomaga drugim. Najboljši način, da odpustite, je, da spremenite zamere v hvaležnost. Vaše izkušnje in vaša situacija lahko vedno pomaga nekomu drugemu.

Odpuščanje je dolg proces, ki se čisto zares nikoli ne konča. Tudi ko čutimo, da nam je uspelo odpustiti, se lahko prikradejo negativna čustva in grenki občutki. In občutek, da nekomu pač ne moremo odpustiti ne glede na to, kako se trudimo, je lahko za nas zelo neprijeten. A če se bomo trudili in delali na tem, da odpustimo, potem bomo nekega dne dosegli notranji mir. Bodimo potrpežljivi in se trudimo vsak dan znova.

Screen Shot 2017-05-25 at 10.59.55 copy Presenečeni boste, kako ljudje s celega sveta definirajo lepoto ILUSTRACIJE Te ilustracije briljantno povzamejo dvojne standarde, s katerimi se soočajo ženske Fotografije, na katerih so starši in otroci videti popolnoma enako. Fotografije, na katerih so starši in otroci videti popolnoma enako Nikoli je ne izpusti: tako veš, da pred teboj stoji sanjska ženska Nikoli je ne izpusti: tako veš, da pred teboj stoji sanjska ženska · · ·