shutterstock_749702380
V zraku · buzz buzz

Če ste si letos zamislili, da bo vaš dom krasilo pravo božično drevesce in ste ga postavili že novembra, je velika verjetnost, da se bo do božičnega večera posušilo. Preden se odločite za takšno praznično okrasitev, je smiselno, da upoštevate trike, ki bodo vaše drevesce ohranili dlje časa zeleno.

Vsi tisti, ki boste letos okrasili dom s pravo smreko, je dobro, da se zavedate ‘katastrofe’, ki bo sledila v bližnji prihodnosti – drevesce se bo posušilo, drobne iglice pa bodo povsod kar mrgolele. Kdo si želi, da že pred božičem smreka izgubi svojo obliko in barvo? Verjetno nihče, zato je dobro, da sledite postopkom Ameriške ga nacionalnega gozdarskega združenja, s katerimi bo drevesce dlje časa ostalo sveže.

Drevesce naj bo na hladnem.

Za božično drevesce je predvideno, da raste v hladnem okolju, zato mu prijetna visoka temperatura ne bo ustrezala. Jasno je, da ne morete zaradi drevesca znižati temperature v vašem domu, a drevesce lahko za nekaj dni postavite tudi v garažo, kjer mu bo bolj prijetno, preden ga vrnite v zaprt topel prostor.

Omejite število okraskov.

Ko drevesce prinesete v dom, ga ne krasite s preveč okraski. Res je, da je bogato okrašeno drevesce videti lepše, a teža vpliva na njegove veje, da se povesijo. Posebej pa morate biti pozorni pri lučkah, saj njihova toplota posuši drevesce in lahko pride do vžiga.

Poskrbite za primerno stojalo.

Pri ohranjanju življenja drevesca morate zagotoviti tudi, da je drevesce v dovolj veliki posodi, ki bo lahko hranila primerno količino vode.

Voda je ključnega pomena!

Prepričajte se, da je drevesce v vodi, saj je vlaga ključnega pomena pri ohranjanju življenja vašega drevesa. Brez vode se lahko drevesce posuši, postane krhko in  nevarnost požara se poveča.

Hranila

Poleg vode je zelo pomembno tudi, da vaše drevesce hranite s posebnimi snovmi. Morda se zdi, da božično drevesce ne potrebuje dodatkov, a naj bi hranila pomagala pri tem, da drevesce ostane dlje časa ‘živo’. V posodo, v kateri hranite drevesce, le dodajte žlico sladkorja ali koruznega sirupa.


Ideje za božična darila 2018: kaj kupiti osebi, ki igra igro Fortnite? Ideje za božična darila 2018: kaj kupiti osebi, ki je obsedena z igro Fortnite? Znanost pravi, da je praznična glasba slaba za vaše mentalno zdravje. Znanost pravi, da je praznična glasba slaba za vaše duševno zdravje tz Redke fotografije zvezdnikov iz 90. let, ki so neverjetno zabavne shutterstock_1208549503 Zakaj se mladi vedno manj predajajo spolnim užitkom? ·