choosing-a_plan_for_light_internet_use
V zraku · tehnologija

Morda vse skupaj deluje že kar malo shizofreno? Naš lasten telefon nas skrivaj snema? No, ‘da občasno kliče iz žepa’, to vemo, a tu ni nič shizofrenega, saj pozabimo zakleniti tipkovnico. Kaj pa informacije, da imajo največje združbe vse podatke o nas in naših življenjih ter jih zlahka pridobivajo iz družbenih medijev?

Ste vedeli, da ko uporabljate glasovne ukaze za iskanje po telefonu ali spletu, se ti nekje shranijo in tam ostanejo? Pri Googlu na primer. Dobro, če gre samo za to, še ni tak velik problem, a ne ostane zgolj pri tem. Tudi naključni pogovori ali ponesrečeni poskusi iskanja se posnamejo in shranijo. A brez skrbi! Te posnetke lahko poslušate tudi sami in jih lahko tudi zbrišete.

Če želite dostopati do njih, v mapi Moja dejavnost poiščite Glas in zvok. Tam se hranijo vsi vaši zvoki, pogovori, misli, ki jih je ujel vaš pametni telefon. Lahko jih poslušate ter zbrišete. Če pa bi želeli zbrisati tudi svoje ključne besede ali pojme, ki ste jih iskali v brskalniku, lahko v isti mapi (Moja dejavnost) najdete vso vašo iskalno zgodovino.

No, upamo, da ste zdaj pomirjeni.

1000-500-citymagazine-cover Darila 2017: darila za ljubitelje tehnologije in tehnoloških igračk cover-games TOP 5 videoiger novembra 2017 NewYorkCity Kako bodo Dubaj, Moskva in New York videti leta 2050? Tesla PowerBank – najlepši prenosni polnilnik za vaš telefon Tesla PowerBank: najlepši prenosni polnilnik za vaš telefon · · ·