khoman-room-634635-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kako pravilno obriti noge, da bodo te gladke in mehke? Če ne želiš več težav z rdečimi pikami, ki nastanejo po britju, ali drugih zagat, potem preveri teh 7 korakov za gladke in mehke noge.

Te zanima, kako pravilno obriti noge? Tukaj vam predstavljamo 7 korakov do sanjsko gladkih in mehkih nog!

1. Brij se na koncu kopanja

Najboljši čas za britje je po prhanju, saj se tako odprejo pore na koži in zmehčajo lasni mešički.

2. Piling pred in po britju

Piling pred britjem bo z vaših nog odstranil odmrlo kožo – manj nepravilnosti bo na koži, prijetnejše bo britje. Ko opraviš z britjem, piling ponoviš, saj boš tako odstranila še tisto odmrlo kožo, ki je morda ostala na nogah.

3. Uporabljaj moško britvico.

Britvice za moške niso samo cenejše, ampak so narejene posebej za obraz, tako da so rezila nežnejša.

4. Uporabljaj balzam za lase.

Mnoge ženske pri britju uporabljajo milo ali kremo za britje, a ti sredstvi naj ne bi zagotovljali najboljšega britja. Bolje bo, da uporabiš balzam za lase, ker ostane dlje časa na nogah, zato so možnosti, da se urežeš, manjše.

5. Smer britja

Brij se v nasprotni smeri, kot rastejo dlake, saj boš na tak način z britvico zajela največ dlak. Ko zaključiš s to smerjo britja, pa lahko briješ dlake tudi v isti smeri, kot rastejo – tako boš zagotovila, da na nogah ne bo sledi dlak, ki si jih med prvim britjem morda preskočila.

6. Ne brij nog v enem potegu.

Z britjem v enem potegu ne boš dosegla mehkih nog. To boš dosegla z majhnimi in natančni potegi. Britje v enem potegu bo ‘zamašilo’ britvico, kar pomeni, da boš preskočila več dlak.

7. Vlaženje

Vlaženje je ključno, saj je treba kožo navlažiti približno največ minuto po prhanju in sušenju, če želiš, da učinkuje. Ko končaš, nanesi ‘debel’ sloj losjona, masla za telo ali kokosovega olja.

Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo. Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo marvin-meyer-672580-unsplash Miti o sončenju, ki ne držijo Končno raven trebušček: s to hrano naj bi zmanjšali napihnjenost Končno raven trebušček: s to hrano naj bi zmanjšali napihnjenost 7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti sončno kremo (po mnenju dermatologov) 7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti kremo za sončenje (po mnenju dermatologov) · · · · ·