shutterstock_1037569615
Utrip mesta · zdravje & lepota

Na kopalno sezono oziroma sezono bikink se je treba pripraviti. Pa ne govorimo o strogi dieti in fitnesu. Da imate t. i. “beach body” je dovolj, da imate “body”. In srčno upamo, da se tega zavedate. Ta članek se posveča odstranjevanju nezaželenih dlačic na področju bikinija. In ne glede na to, ali se odločite za britje, vosek ali sladkor – nič od tega ni preveč prijetno in skoraj vse metode lahko spodbudijo rdečico, draženje in bulice. Izpuščaj na področju bikinija (ali folikulitis) nastane zaradi vnetja lasnega mešička v koži, ki nastane po britju ali voskanju. In ker so dlake na področju bikinija bolj trmaste v primerjavi z drugimi deli telesa, je draženje po britju ali voskanju pogostejše. A to draženje lahko tudi preprečimo, še preden zares nastane.

Vsem tiste, ki si predel bikinija brijete, dermatologinja Adarsh Vijay Mudgil priporoča britje pod tušem. Britvica naj bo nova in ostra, krema, pena ali gel za britje pa naj bo uporabljen v večji dozi. Ko se brijete, uporabite vročo ali toplo vodo, ki bo sprostila mišice, odprla pore in zmehčala dlake, kar olajša britje. Po britju si predel sperite s hladno vodo, saj bo to pomirilo kože in zaprlo pore, kar zmanjša draženje po britju.

Dermatologinja prav tako priporoča uporabo blagih losjonov s kortizolom, ki se nanese takoj po britju. Prav tako pomagajo geli in kreme z aloe vero.
Če se izpuščaj pojavlja vsakič po odstranjevanju dlak in je boleč ter neprijeten, se raje odločite za lasersko odstranjevaje dlak. Lahko greste v salon ali pa si sami privoščite napravo za odstranjevanje.

V galeriji si poglejte, katere izdelke priporoča priznana dermatologinja.

The Perfect V VV Cream - Very V IntensiveOdpri galerijo
shutterstock_407835583 Kako svoje lase zaščititi pred soncem in soljo? anastasiia-tarasova-514800-unsplash Vaje za raven trebuh, ki jih delaš stoje kinga-cichewicz-402025-unsplash Zakaj prebujanja ob tej uri ne smete ignorirati? shutterstock_589293641 9 prigrizkov, ki si jih lahko brez slabe vesti privoščiš pozno zvečer · · · ·