Closed portrait of a man with water drops
Utrip mesta · zdravje & lepota

V vročih poletnih mesecih, kjer nam na vsakem koraku sledita vročina in vlaga, je potenje skorajda neizbežno. Medtem, ko večina ljudi nanese nekaj dezodoranta ali pa antiperspiranta, se drugi ljudje potijo na mestih, kjer ta nanos ni mogoč. Kako torej preprečiti potenje na bolj “čudnih” delih telesa, kot so ritnice, nad zgornjo ustnico ali pa na kolenih?

Potenje nad zgornjo ustnico

Potenje nad zgornjo ustnico zna biti sila neprijetno, posebej takrat, ko je potenje tako močno, da znoj spolzi tudi na brado ali v usta. Pravzaprav tega potenja ni moč izkoreniniti, prav tako ne moremo kaj dosti narediti. S seboj imamo lahko robec, s katerim si pot “diskretno” otremo. Robec iz blaga pa je pravzaprav lahko tudi lep vintage detajl, ki krasi našo torbico ali pa notranjost žepa. Priporočljivo je, da pijemo več hladnih napitkov in manj toplih. Prav tako je dobro, da preverimo, če na dan zaužijemo dovolj vitamin B12 in magnezija, saj njuno pomanjkanje povzroči več potenja.

Potenje na kolenih

Kolenski sklepi. Ne vemo zakaj se to pravzaprav zgodi – veliko bolj logično bi bilo, če bi se potili za koleni, na hrbtu kolen, ki so v bistvu “pazduhe” nog. Pravzaprav bi lahko nanesli nekaj antiperspiranta tudi na kolena, lahko pa ponovno uporabimo robec, da si kolena otremo.

Potenje lasišča

Prepotena lasišča ne samo izgledajo nekoliko “nemarno”, temveč lahko pot kaj kmalu uniči našo pričesko. S sabo lahko vzamemo manjšo stekleničko šampona za suho pranje las. Seveda ga ne uporabimo, ko so lasje še mokri od potu – to bo ustvarilo pasto in lasje bodo slabši kot prej. Ko se lasišče osuši, lahko lase s šamponom za suho pranje ponovno oživimo. Če se res ekscesno potimo, potem je dobro, da si vsak dan dobro umijemo obraz, lase in lasišče ter po pranju nanesemo nekaj otroškega pudra, ki ga dobro vtremo ali pa v lasišče in zgornji del čela vtremo nekaj antiperspiranta brez vonja.

PREBERITE ŠE: Kaj jesti v vročih poletnih dneh?

Potenje vagine

Glede na to, da je to kavernozni prehod v naše telo in je na tem mestu veliko žlez, nas sploh ne sme presenetiti, da se tudi tam potimo. Če damo na venerin hribček nekoliko otroškega pudra ter uporabimo še ščitnik perila, bo naš intimni predel ostal suh. Prav tako je pomebno, da si oblečemo pravo spodnje perilo. Bolj ohlapno peril obo pustilo koži da diha, ta pa se bo tako manj potila. Prav tako je primerno perilo, ki se ga uporablja za rekreacijo, saj že po naravi pusti kožo bolj suho.

Potenje ritnic

To gotovo ni najbolj “čuden” del telesa, kjer se potimo. A to dejstva, da je sila neprijetno, ne izniči. Preden se usedemo, lahko krilo ali obleko potegnemo koliko se da pod sebe, da je na sedežu čimmanj direktnega stika. Ko se vstanemo, s tkanino naše obleke podrsamo s sedeža. S tem dobesedno izbrišemo znoj, ki smo ga pustili na sedežu. Prav tako bi naj pomagale hladne prhe dvakrat dnevno ter geli za tuširanje s antiperspiracijskim učinkom.

PicMonkey Collage2 Kako do lahkotnih, bohemskih kodrov s plaže? cover Nagradna igra: Oriflame – podarjamo 5 kompletov za sončenje shutterstock_1050080960 Kako najlažje preživeti vroče poletne noči, če nimaš klime? Woman deciding between sweet and fruit Pozitivni učinki čokolade na zdravje, ki so znanstveno dokazani!