Kako reči NE, ne da bi užalili drugega.
V zraku · buzz buzz

Zaradi strahu, da bomo užalili ali razjezili ljudi okoli sebe, jim pogosto rečemo DA, čeprav bi najraje na glas zakričali NE. Na tak način uničujemo sebe, saj počnemo stvari, ki jih ne želimo. Če bi se radi naučili brez težav izgovoriti NE, vas bo teh 6 nasvetov opremilo z vsem potrebnim znanjem.

Ti nasveti vas bodo naučili, kako se izogniti situacijam, ko si močno želite reči ne, a vseeno rečete da.

Poskusite razumeti, zakaj nekaterim stvarem rečete ne.

Preden zgradite odnos z drugimi ljudmi, morate razumeti, kaj je za vas pomembno in kaj ni. Najlažji način, da to ugotovite, je, da si naredite seznam oseb, stvari in dogodkov, ki jim želite nameniti svoj čas. Vse dokler ne odkrijete, kaj so vaše prioritete, boste imeli težave pri ugotavljanju, čemu reči DA, čemu pa NE. V nasprotnem primeru boste vedno imeli slabo vest, ali ste storili prav ali ne.

Ponudite izbiro.

To je verjetno najlažji način, kako nekoga zavrniti. Ko zavrnete določeno stvar, ponudite osebi alternativo ali t. i. nagrado za tolažbo, saj je zelo pomembno, da osebi pomagate, hkrati pa ne počnete tistega, česar si sploh ne želite početi. Pomembno je, da poskušate pomagati osebi na drugačen način.

Pokaži sočutje.

Če osebi nikakor ne morete pomagati, ji vsaj pokažite sočutje, in sicer naj vidi, da jo želite slišati in razumeti njene želje. Povejte ji, da razumete, da je v težkem položaju, zaželite pa ji tudi srečo. Osebi boste na tak način pomagali, da se počuti bolje, pa tudi vašo zavrnitev bo lažje sprejela.

Recite ne prošnji, ne pa osebi.

Ne skrbite, da bo vaša zavrnitev užalila osebo, s katero poskušate ohraniti dober odnos. Vaša zavrnitev zgolj pomeni, da ne morete pomagati rešiti problema, in nima nič z osebo, ki vas nekaj prosi. Vljudno, a hkrati trdno, morate osebi reči NE, saj vas bo le na tak način razumela, da resnično ne morete pomagati.

Pojasnite svoje razloge.

Ne morete zavrniti osebe, ne da bi pojasnili svoje razloge. Oseba, ki vas prosi za uslugo, to tudi pričakuje od vas. Ne podajajte ji predolgega in preveč podrobnega pojasnila, temveč pojasnite zgolj okoliščine, zakaj ne želite pomagati. Bodite pošteni do osebe, ki za uslugo prosi.

Ne premišljujte predolgo, preden rečete ne.

Včasih je zelo težko zavrniti uslugo – če boste pred osebo predolgo razmišljali in premišljevali, je velika verjetnost, da boste podlegli pritisku, in ponovno rekli da, čeprav si tega ne želite. Ne poskušajte reševati več situacij hkrati, ampak bodite odločni, saj je jasna zavrnitev veliko bolj prijazna.

Zapeljivo, a skrivnostno: najboljše ideje za tetovažo na hrbetnici Zapeljivo, a skrivnostno: osupljive ideje za tetovažo na hrbetnici! O tem se ne govori: skrivnosti o kinu, ki ti jih nihče ne pove! O tem se ne govori: skrivnosti o kinu, ki ti jih nihče ne pove! MINI-hatch-royal-wedding-prince-harry-meghan-markle-designboom1800 Mini, narejen posebej za britansko kraljevsko poroko Materinski dan 2018. Materinski dan: v objektiv ujeta vez med materami in otroki v različnih delih sveta · · ·