Pretty girl makes self-portrait on the smartphone in the city ov
V zraku · buzz buzz

Za ustvarjanje odličnega avtoportreta ne potrebujemo profesionalnega fotografa. Zbrali smo nekaj preprostih nasvetov in trikov, ki nam bodo pomagali do želene fotografije, ki jo lahko nato brez skrbi uporabimo za svoj profesionalni portfolio. Ne pozabimo, da mora biti avtoportret naš odsev. Zato na plano spustimo našo osebnost, saj je to vse, kar je resnično pomembno.

Kako lahko sami ustvarimo odličen avtoportret?

1. Poiščimo pravo lokacijo.

Lokacija je pomembna. Vzemimo si čas in fotografirajmo nekaj potencialnih lokacij. Bodimo pozorni na svetlobo – poiščimo lokacije, ki imajo naravno, sončno svetlobo – bodisi na prostem bodisi v zaprtih prostorih. Če se odločimo za naravno svetlobo, bodimo pozorni, da ne fotografiramo neposredno v sončno svetlobo, saj lahko ta uniči avtoportret.
Pri iskanju lokacije bodimo ustvarjalni in ne pozabimo, da se nihče ne osredotoča na lokacijo, temveč na nas.

2. Osredotočimo se na to, kar je pomembno.

Eden izmed najtežavnejših delov ustvarjanja avtoportreta je osredotočenost na to, kar je zares pomembno. Pravzaprav pa je lahko vse čisto preprosto. Fotoaparat postavimo na stojalo, nastavimo objektiv na ”ročno ostrenje” in postavimo neki predmet tja, kjer želimo biti mi. Osredotočimo se na ostrenje, in ko smo zadovoljni, smo končali. Posnemimo nekaj testnih posnetkov, sproti prilagajajmo in voilà, uspeh je tu. Fotoaparat pa lahko povežemo tudi z računalnikom ali televizijo in tako nekako vidimo sebe in dobimo občutek, kakšna fotografija bo nastala.

PREBERITE ŠE: Digitalni fotoaparat Polaroid Snap je Polaroid, ki ne uporablja črnila

3. Posnemimo čim več fotografij.

Veliko fotoaparatov s samosprožilcem ima možnost posneti več fotografij naenkrat. Če te možnosti ni, potem lahko fotoaparat sprožimo z daljinskim upravljalnikom.

4. Izberimo našo (naj)boljšo stran.

Še preden se zares spravimo k fotografiranju, posnemimo selfi in tako ugotovimo, kdaj smo najbolj fotogenični. Analizirajmo, kaj nam je všeč in kaj ne. Nam je všeč nasmeh ali je bolje, da se slikamo s profila? Bodimo pozorni na fizične nianse in jih koristno uporabimo. Tako bomo na koncu na fotografijo zares ponosni. Ne pozabimo, da mora biti avtoportret naš odsev. Zato na plano spustimo svoje osebnost, saj je to vse, kar je resnično pomembno.

Koenigsegg CCXR Trevita 10 neverjetno dragih nakupov zvezdnikov v letu 2015 PicMonkey Collage Helmut Newton: to so najbolj ”seksi” fotografije na svetu! Križci in krožci Kako v igri križci in krožci vedno zmagati phone-receivers-1940x900_34838 5 razlogov, zakaj se mladi generacije Y ne oglašajo na telefon ·