Kako se ubadati s psihopatskim šefom?
V zraku · buzz buzz

Kako se spopasti s psihopatskim šefom? Verjetno nikogar ne preseneti dejstvo, da ljudi, ki trpijo za psihopatijo in niso sposobni empatije, kljub temu (ali pa morda ravno zato) nemalokrat najdemo na vodilnih položajih. Mnogi uspešni ljudje, kot so vodilni politiki, genialni kirurgi in nezamenljivi menedžerji, so označeni za psihopate. Za običajnega človeka obstaja torej določena možnost, da se na svojem delovnem mestu sreča s psihopatskim nadrejenim. Kako se odzvati v takšnem primeru?

Kako se spopasti s psihopatskim šefom? Na univerzi v Britanski Kolumbiji so naredili raziskavo, s kakšno obliko komunikacije ima psihopat zmanjšano možnost manipulacije in zmage na račun drugega. V raziskavi, v kateri je sodelovalo več kot 200 študentov, so ugotovili, da je pri psihopatskih nadrejenih veliko lažje kaj doseči, če komunikacija ne poteka osebno.

Psihopatovo ključno orodje pri prevladi in manipulaciji je netelesna govorica, v katero lahko vključi samozavesten stisk roke, vztrajno gledanje v oči in pretirano samozavesten nasmeh.

PREBERITE ŠE: 7 razlogov, zakaj je dobro igrati računalniške igrice

Ko se boste naslednjič znašli na nasprotnem bregu s psihopatskim nadrejenim, se poskusite izogniti osebni komunikaciji in konfliktom. Zahteve rešujte prek drugih komunikacijskih kanalov. Na srečo nas je tehnološka revolucija za ta boj dobro opremila.

Cookie Monster in iPhone Kako sta Apple in Cookie Monster posnela smešen oglas za iPhone 6S Zakaj je igranje računalniških igric koristno? 7 razlogov, zakaj je dobro igrati računalniške igrice Dominik Sky je človek zastava Dominik Sky je človek zastava: Slovenec nad Trbovljami plapolal kot zastava iPhone SE in vzdržljivostni test Vzdržljvostni test: iPhone SE potopili, zamrznili in vrgli s 30 metrov