shutterstock_396088543 (1)
Utrip mesta · zdravje & lepota

Po nenapisanem pravilu se prvi sivi lasje pojavijo, ko vstopimo v trideseta leta. Niste izjema, če ste med vašimi lasmi že kakšno leto prej našli vsiljivce oziroma sive lase. Najlažje jih zakrijete tako, da se pobarvate, a to invazivno tehniko lahko odmislite. Dovolj je, da upoštevate nekatere trike, ki bodo v nekaj minutah zakrili sivino na vaši glavi. Kako torej skriti sive lase, ne da bi se pobarvali?

Sivih las se lahko preprosto rešite tako, da jih pobarvate.Vendar naravnega procesa rasti las ne moremo kar tako ustaviti, zato boste boste čez mesec dni že hodile naokoli z narastkom in sivino. Veliko lažje bo, če pustite materi naravi, da opravlja svojo nalogo, vi pa se naučite trikov, kako skriti sive lase, ki vam v tem trenutku niso všeč, čez leto ali dve pa jih boste morda celo razkazovali.

Preča

Sivi lasje se po navadi pojavijo na korenu las, zato je najbolj smiselno, da spremenite razporeditev svojih las. Če nosite prečo na sredini glave, je potem smiselno, da sive pramene las pokrijete tako, da prečo premestite na levo ali desno stran.

Dodatki za lase

Za prekrivanje sivih las lahko uporabite različne modne dodatke, kot so obroči, trakovi ali šali. Če ne marate tovrstnih dodatkov, pa lahko uporabite klobuk, ki je v vsakem letnem času priljubljen dodatek. Poleti lahko uporabite letne klobuke, jesen je rezervirana za beretke, v zimskem času pa si lahko nadenete toplejši klobuk ali kapo. Na žalost pokrivala za glavo v zaprtih prostorih ne bodo skrila sivih las.

Volumen

Volumen v laseh dobro pomaga pri reševanju težav s sivimi lasmi. Vse, kar morate narediti, je ustvariti volumen pri korenu las, saj bodo tako lasje videti zelo bogato, sivina pa se bo skrila.

Krona iz las

Sive lase lahko prekrijete tudi s kito, vendar klasična pletenica ne bo pomagala. Najbolj učinkovita metoda za prikrivanje sivih las je krona iz las. Ker gre za bolj zapleteno tehniko pletenja kit, si lahko v zgornjem videozapisu ogledate, kako narediti krono iz las.


shutterstock_1064371853 Zakaj bi si morala lase umivati s Coca-Colo? 1. POP UP STORE Legendarna znamka Kiehl’s Since 1851 končno tudi v Sloveniji shutterstock_511842424 11 stvari, ki jih ne bi smeli delati, ko imamo gripo Tega frizerji NIKOLI ne bi naredili svojim lasem, a vsi to počnemo Tega frizerji NIKOLI ne bi naredili svojim lasem, a vsi to počnemo · · · ·