ezgif.com-webp-to-jpg (17)
Utrip mesta · arhitektura

Povsem običajno je, da imajo generalni direktorji tehnoloških gigantov več nepremičnin. Bajne vsote denarja, ki jih prejemajo za svoje delo, je treba nekako porabiti. Kljub temu pa nekatera posestva vzbujajo še posebej veliko pozornosti.

Prebivališča vplivnežev, kot so Elon Musk, Bill Gates in Mark Zuckerberg, zavzemajo ogromno površino. Prav tako kot navadni smrtniki si tudi oni krajšajo čas z balinanjem in ogledovanjem filmov v kinu, a jim zaradi tega ni treba zapustiti doma.

Vas zanima, kaj vse v notranjosti svojih posestev skrivajo ljudje, ki jih mnogi označujejo za ‘sodobne rockovske zvezdnike’?

MICHAEL DELL

Michael Dell, generalni direktor podjetja Dell, ima v lasti 5 domov in ranč, namenjen njegovim arabskim konjem. Večino svojega časa preživi na posestvu v prestolnici Teksasa, Austinu. Na več kot 400.000 kvadratnih metrih površine zemljišča se nahaja zgradba z 8 spalnicami, 16 kopalnicami, telovadnico in notranjim bazenom. Graščina je oblikovana tako, da na prvi pogled spominja na tovarno. Zanimivo je, da ima Dell v svoji lasti tudi stanovanje, ki z vrednostjo 84 milijonov evrov velja za najdražji dom v New Yorku.

ELON MUSK

Skupna vrednost domov ustanovitelja Tesle Elona Muska je dobrih 60 milijonov evrov. Najvrednejša je glavna rezidenca s površino 1881 kvadratnih metrov, ki je ocenjena na približno 14 milijonov evrov. V njeni notranjosti je 7 spalnic in 10 kopalnic. Musk je v svojo največjo hišo povabil nekaj novinarjev, ki jim je med drugim razkazal dvonadstropno knjižnico, velikansko vinsko klet in sobo za igranje videoigric.

MARK ZUCKERBERG

Ustanovitelj Facebooka je svoj dom s petimi spalnicami, ki se razprostira na 522 kvadratnih metrih površine in ga je leta 2011 kupil za nekaj manj kot 6 milijonov dolarjev, obdal s štirimi novimi hišami v soseščini. To je storil zato, da mu v primeru krizne situacije ne bi bilo treba prepotovati daljše razdalje. Marka morda skrbi, da ga bo njegov Jarvis, sistem z umetno inteligenco in glasom Morgana Freemana, pustil na cedilu.

BILL GATES

Xanadu 2.0, domovanje Billa Gatesa, se nahaja ob jezeru Washington. Sestavljeno je iz več poslopij. Glavna hiša meri 4474 kvadratnih metrov, v njeni notranjosti pa najdemo 7 spalnic in 19 kopalnic. Ocenjena je na kar 107 milijonov evrov. Kot se za ustanovitelja Microsofta spodobi, je dom opremljen s pametno tehnologijo.

JEFF BEZOS

Generalni direktor Amazona ima v lasti posestvo, ki se nahaja blizu Gatesovega doma. Na 21.448 kvadratnih metrov velikem zemljišču stoji nekaj hiš, vključno z glavno s površino 1914 kvadratnih metrov. V Washingtonu, D. C., je leta 2016 za dobrih 19 milijonov evrov kupil najdražji dom v mestu, ki ga namerava prenoviti tako, da bo imel 11 spalnic, 25 kopalnic, 3 kuhinje, 2 knjižnici, 2 telovadnici in 2 dvigali.

Ureddplassen: je to najlepše javno stranišče na svetu? Ureddplassen: je to najlepše javno stranišče na svetu? Audemars Piguet Hotel Des Horlogers Audemars Piguet Hotel Des Horlogers: smučišče na strehi hotela ezgif.com-webp-to-jpg (1) Nenavaden luksuz: spanje v žerjavu v pristanišču pink-zebra-feast-india-company-kanpur-india-renesa-designboom-1800 ‘Roza zebra': je to najlepša restavracija na svetu? · · · ·