Najboljši piškot vašega življenja
Utrip mesta · kulinarika

Kakšne piškote imate najraje? Mehke in žvečljive ali tanke in hrustljave? Ko bi le obstajal recept za piškote, ki bi zadovoljil vse okuse, kajne? Četudi bomo morali na tega še nekaj časa počakati, pa smo končno ugotovili, kateri so tisti triki, s katerimi lahko spečemo piškote po lastnem okusu. Pa poglejmo, kaj pravi znanost o tem, kako speči najboljši piškot našega življenja …

Veš, kako speči najboljši piškot na svetu? Znanost ima odgovor! Znanost? Znanost in kulinarika sta vsekakor povezani področji in najbrž se strinjate, da je najlepše eksperimentirati prav v kuhinji. Ker se bližajo prazniki in ker nam znanost lahko ponudi marsikateri odgovor na vprašanja, povezana s pripravo, kuhanjem in peko hrane, smo tokrat raziskali, kakšni kuharski triki se skrivajo za peko popolnih piškotov.

Hrustljavi, mehki, tanki, napihnjeni … Vsak piškot ima svojo majhno skrivnost. Pa poglejmo, kaj je treba dodati klasičnemu receptu za piškote, da ti postanejo …

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: okusna lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo

Mehki: dodajte 2 dodatni skodelici moke.
Hrustljavi z mehko sredico: uporabite ¼ čajne žličke pecilnega praška in ¼ čajne žličke sode bikarbone.
Rjavo zapečeni: pečico nastavite na več kot 180 stopinj.
Žvečljivi: uporabite večnamensko moko.

Prav takšni kot iz trgovine: namesto masla uporabite margarino.
Debeli in manj hrustljavi: zmes zamrznite in jo dajte iz zamrzovalnika 30 minut pred peko.
Kot torta: uporabite več sode bikarbone, ki piškote dobesedno napihne.
Še boljši: če boste maso pred peko zamrznili za 24 ur, bodo imeli piškoti še več okusa.
Poenoteni: če vas skrbi videz piškotov, polovico sladkorja nadomestite z agavinim sirupom.

Koktajli Koliko kalorij vsebujejo popularni koktajli? Simetričen zajtrk Simetričen zajtrk: ljubezen gre skozi želodec DSC_0102 7. Lolitina sladka kulinarična šola – čokoladno razvajanje Šampanjec 6 stvari, ki jih niste vedeli o šampanjcu ·