Zveza in priejateljstvo
V zraku · buzz buzz

Zveza in prijatelji, gre to sploh skupaj? Vsi poznamo vsaj eno osebo, ki je po tem, ko je dobila partnerja, ni bilo več na spregled. Kar naenkrat ni imela več časa za kavo, da o tem, da se je prenehala udeleževati skupinskih prijateljskih srečanj, sploh ne govorimo. Ker verjamemo, da se lahko tej “klasični situaciji” tudi izognemo, so tukaj nasveti, kako tudi v zvezi obdržati svoje prijatelje.

Na žalost je znanstveno potrjeno, da oseba po tem, ko se znajde v zvezi, v povprečju izgubi vsaj dva prijatelja. Partner, prijatelji, družina in služba namreč zahtevajo toliko našega časa, da nam velikokrat ne uspe ohraniti odnosov z vsemi ljudmi, s katerimi smo se družili, preden smo pristali v novi zvezi. Največkrat pa najprej odpadejo ravno prijatelji. Toda ker verjamemo, da je lahko tudi drugače, smo se odločili sestaviti seznam nasvetov, z upoštevanjem katerih lahko kljub novi romantični zvezi obdržimo vse svoje prijatelje.

PREBERITE ŠE: 10 jutranjih navad najbolj uspešnih ljudi

Ne odplavajmo v svoj mali svet

V tem svetu smo namreč sami s svojim partnerjem, kar vodi v osamljenost. Seveda vsi poznamo občutek zaljubljenosti, ko si želimo cele dneve preživeti z njim ali njo, toda izid takšnega ravnanja je lahko samo en, in verjemite, da ni nič kaj družaben.

Sem ter tja si vzemimo čas samo zase in za svoje prijatelje

Petkov večer s prijatelji/-cami bo okrepil naše vezi. A v takšnih trenutkih se posvetimo njim in ne govorimo le o sebi in svoji ljubezni.

Ne osredotočimo se le na zvezo

Čeprav se nam zdi, da smo celo življenje čakali le nanjo/nanj, zvezi ne podrejajmo celotnega življenja. Obdobje strastne zaljubljenosti se kaj hitro ohladi in v trenutkih, ko nam gre naš/-a najdražji/-a na živce, ni lepšega kot poiskati uteho pri prijateljih.

Spoprijateljimo se tudi z njegovimi/njenimi prijatelji

Svojo družbo pa predstavimo njemu/njej. S tem mu/ji bomo pokazali, da razumemo, da so prijatelji pomembni del življenja, in dosegli, da naš partner in prijatelji ne postaneta popolnoma ločeni stvari v našem življenju.

Ne odpovejmo prijateljskih srečanj,

takoj ko nas naš/a dragi/a povabi na romantični zmenek, saj bomo s tem prijateljem dali vedeti, da se ne morejo več zanesti na nas. Če nočemo, da se enako zgodi tudi nam, naj prijatelji v zvezi ne postanejo naš plan B.

Ohranjajmo stike,

še posebno če se za ljubezen preselimo daleč stran. To v času, ko obstaja tako obširen izbor družbenih omrežij, vsekakor ni več težko, kljub temu pa ne pozabimo, da ohranjanje stikov zahteva več kot le občasno sporočilo prek Facebooka.

Naj partner/-ica ne postane edina oseba, ki jo pokličemo

oziroma ji pošljemo SMS, ko vidimo nekaj smešnega. Naslednjič sporočilo raje pošljimo prijatelju ali prijateljici in mu/ji dajmo vedeti, da še vedno pomislimo tudi nanj/-o.

Partnerju oziroma partnerici ne prikrivajmo svojih prijateljskih dogodivščin

Raje jih delimo in obratno, saj bi bilo škoda ustvariti situacijo, v kateri prijatelji vedo vse o našem partnerju, on/-a pa ne ve niti njihovih imen.

Tek Si pretekel Ljubljanski maraton? Koliko časa boš zdaj opeval svoj dosežek? Klepet 10 načinov, kako postati boljši v klepetu Zara Najbogatejši človek na svetu ni več Bill Gates, ampak oče Zare! Produktivna jutra Preprosta tehnika za produktivnejši začetek dneva ·