Usain Bolt in njegovi milijoni
V zraku · buzz buzz

Kako Usain Bolt zapravlja svoje milijone? Atletski zvezdnik Usain Bolt, ki je nedavno na OI Rio 2016 osvojil trojčka – zlato v teku na 100 in 200 metrov ter štafetnem teku 4 x 100 metrov – je z 32,5 milijona ameriških dolarjev 32. na najnovejši Forbsovi lestvici največjih zaslužkarjev med športniki. Od olimpijskih iger v Pekingu 2008 do danes je na olimpijskih nastopih osvojil devet zlatih medalj, v tem času pa je obogatil ne le svojo vitrino z žlahtnimi kovinami, močno se je namreč poredilo tudi njegovo premoženje. In kako najhitrejši Zemljan zapravlja vse te milijone?

Vas zanima, kako Usain Bolt zapravlja svoje milijone? S tretjo zaporedno trojno zmago v sprintu se je jamajški zvezdnik Usain Bolt dokončno vpisal med športne legende in postal najboljši sprinter vseh časov.

Priljubljeni in upravičeno nič kaj skromni Jamajčan je zavoljo svojih uspehov pravi magnet ne le za gledalce, pač pa tudi za sponzorje in organizatorje, ki so pripravljeni odšteti velike denarce, da lahko nanj lepijo svoje ime. Na najnovejši Forbsovi lestvici najbolje plačanih športnikov je z 32,5 milijona ameriških dolarjev zaslužka na 32. mestu.

PREBERITE ŠE: Kako Lionel Messi zapravlja svoje milijone?

Jamajčan Usain Bolt je eden od največjih športnikov vseh časov, kljub številnim odrekanjem pa življenje zajema z veliko žlico. Soj žarometov mu godi, prav tako igranje pozerja, a tekmecem se ne posmehuje. Nenazadnje se je že neštetokrat izkazal s potezami, vrednimi globokega poklona, ki jasno kažejo tudi to, da je ne le velik športnik, ampak tudi velik človek.

V nadaljevanju vam ponujamo vpogled v njegovo življenje zunaj atletskih stez, ki ga v mnogočem napaja 10-milijonska letna ”renta” proizvajalca športne opreme Puma, s katero ima sklenjeno pogodbo do leta 2025.

Kljub temu na leto še zdaleč ne zasluži toliko kot Cristiano Ronaldo ali Lionel Messi, je pa daleč najbolje plačani atlet na svetu.

Kako Usain Bolt zapravlja svoje milijone?

Usain Bolt je v letu 2016 do olimpijskih iger Rio 2016 zaslužil 32,5 milijona ameriških dolarjev.Odpri galerijo
Ironične fotografije Oh, ironija! Ironične fotografije, ob katerih vas bo razganjalo od smeha Horia Manolache - brezdomci za en dan postali kar si želijo Ko bom velik, bom … portreti brezdomcev in to, kar so v življenju želeli postati Gol s pomočjo vetra Ko asistenco vpiše veter – je to najbolj bizaren gol v zgodovini nogometa? Največje prsi imajo ... Katere imajo največje? Katero košarico nosijo Slovenke? · ·