busy woman at her desk
V zraku · buzz buzz

Vsi se v življenju kdaj znajdemo na točki najbolj stresnega, navdihujočega, zahtevnega in na čase “o-moj-bog-moja-glava-bo-eksplodirala” obdobja. Zraven tega smo še starši, partnerji ter uslužbenci s polnim delovnim časom. Kako naj torej storimo vse, kar si želimo? Pripravili smo seznam, ki naj služi kot navdih za ulov vsaj enih sanj.

1. Preden se lotimo nečesa novega, dobro razmislimo.

Izračunajmo koliko časa nam bo nova aktivnost vzela in koliko nas bo stala. Ko imamo vse, kar potrebujemo, prepričajmo še sebe, da zmoremo. Zmaga v argumentu s sabo in bitka je napol dobljena. Ne škodi pa niti, da se posvetujemo še z osebo, ki nam je blizu – partner/-ka, mentor ali starši. Skupaj lahko tako pretehtamo ideje in če smo še vedno popolnoma prepričani v svoj nov cilj, potem je čas, da se lotimo svoje nove aktivnosti.

2. Zagotovimo si močno podporo.

Naš partner naj bo naša skala. Če ga naša nova ideja ne vrgla s stola, potem smo na dobri poti – potem je naša “skala” namreč pripravljena, da skoči na pomoč takrat, ko bo to potrebno. Zmeraj se moramo prepričati, da obstajajo ljudje, ki v nas verjamejo. Pa naj bo to partner, starši ali mentor. Nič ni narobe, če smo včasih tudi malce sebični. Večja podpora – večji uspeh.

PREBERITE ŠE: 15 dejstev, ki so pomembna za vaš uspeh

3. Posvetimo se tisti nalogi, ki nas trenutno čaka.

Tole zna predstavljati nekaj več težav. Pomembno je da vemo, da se moramo v službi posvetiti delu, ko smo s starši je prav, da so oni v središču pozornosti, doma moramo biti partnerju opora, kadar jo potrebuje, ko smo starši, smo samo starši, ko smo na svoji novi aktivnosti, se ji moramo stoodstotno predati… Največji izziv s katerim se lahko soočimo je tudi pomanjkanje spanja ter izčrpanost. In če bomo dovolili, da nas to vrže s tira, nas tudi gotovo bo. Najboljša stvar, ki jo lahko storimo je, da se popolnoma zavežemo okolju, v katerem se trenutno nahajamo. In če nam kdaj pa kdaj ne uspemo, ni hudega. Nikoli ne bo šlo vse tako, kot načrtujemo. Upajmo na najboljše, načrtujmo za najslabše.

4. Ne obupajmo.

Več kot očitno je, da nikoli ne smemo obupati, če se k nečemu zavežemo. Čeprav nas včasih zamika. Takrat je prav, da se vrnemo k prvi točki – ponovno premislimo in poiščimo oporo. Če rabimo kakšen dan zase, si ga vzemimo. Naslednji dan bo namreč vse lažje.

5. Naj nas ne bo strah prositi za pomoč.

Oprimo se na nekoga blizu in se pogovorimo o vsem, kar nas teži. Prav je, da poiščemo pomoč, naj bo to pomoč bližnje osebe ali pa strokovna pomoč – nismo namreč popolni. In če smo pripravljeni pomagati tudi sami sebi, bomo gotovo uspeli.

Vzemimo si čas, ne hitimo in poznajmo svoje meje. Ne pozabimo si vzeti nekaj časa zase in se pri vsem tudi odlično zabavati.

selfie Najbolj ponesrečeni selfiji leta 2014 Hipijevski nezemljan. Najbolj čudaški trenutki, ujeti na Google Street View 10575318_797877303588573_258759113989854473_o 10 korakov kako do sanjske službe v letu 2015 #job mesanica Kalle Mattsson: posrečeni kolaži znanih in slavnih obrazov ·