Kako zaspati, ko je zunaj mrzlo?
V zraku · buzz buzz

Zima je v polnem teku, kar lahko opazimo tudi na temperaturi, ki je vse nižja. Mraz nezadržno sili v domove in tako moti naš spanec. Za vas imamo recept, s pomočjo katerega boste zaspali v hipu, ko je zunaj mrzlo.

Če boste upoštevali nasvete podjetja Sealy UK, ki se ukvarja s proizvodnjo ležišč in posteljnine, bo drgetanje od mraza med ležanjem v postelji le še preteklost. Kako torej zaspati, ko je zunaj mrzlo?

Kako lahko v zimskih mesecih izboljšate kakovost spanca?

1. Privoščite si kopel.

Priporočamo vam, da si, preden se odpravite v posteljo, privoščite sprostitev v vroči kopeli. Telesna temperatura bo takoj po tem, ko boste zaključili s kopanjem, nekoliko padla. Telo se namreč z naravnim odzivom na spremembo okolja pripravi na spanec.

2. Ne jejte preveč.

Obilna večerja tik pred spanjem se ne bo izkazala kot dobra zamisel. Veliko bolje je, da si v večernem času privoščite lahek obrok.

3. Popijte nekaj toplega.

Svoje telo lahko ogrejete tudi s pomočjo toplega napitka. Svetujemo vam, da namesto po kavi posežete po kamiličnem čaju. Ta vsebuje antioksidant apigenin, ki naj bi pomagal pri blaženju tesnobe.

4. Pogrejte se.

V primeru, da si posteljo delite s partnerjem, lahko drug drugega “izrabita” pri dvigovanju telesne temperature. To je mogoče tako, da spita kar se da blizu skupaj.

5. Izognite se pretiranemu gretju sobe.

V spalnih prostorih naj bi bila temperatura med 16 in 18 stopinjami, saj vročina moti naš spanec. Pomembno je, da uro ali dve pred spanjem izklopite gretje in tako osvežite spalnico.

6. Pokrijte se s prešito odejo primerne debeline.

Priskrbite si odejo, ki vas bo v zimskem času zaščitila pred mrazom. Tista, ki jo uporabljate med poletjem, vam gotovo ne bo prišla prav. Tehnološko napredni lahko preizkusite električno grelno odejo.


Ohashi_Katelyn_20190104_GYM_1949 Želiš videti, kaj pomeni resničen uspeh? Potem si poglej ta video shutterstock_745500625 10 genialnih načinov, kako lahko uporabite koruzni škrob shutterstock_585874262 Ingver naj bi imel presenetljiv vpliv na naše odločitve garden-village-bled--053643 9 edinstvenih doživetij v Sloveniji, ki imajo oznako “Slovenia Unique Experiences” · ·