legally-blonde-breakup-scene-1544125961
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsi smo že to doživeli: ura je 16.00, pojedli smo kosilo, vendar smo spet lačni in hrepenimo po sladkem prigrizku. Kava ni dovolj, sladek prigrizek, ki se skriva tam v omari, pa nas vztrajno kliče k sebi. Kaj pa če bi lahko te občutke preprečili, izpolnili svoje cilje o zdravi prehrani in ostali popolnoma zadovoljni od kosila do večerje? V nadaljevanju si preberite, kako zmanjšati željo po sladkorju.

Vas zanima, kako zmanjšati željo po sladkorju? “Če boste dan začeli s pravilno prehrano, ne boste hrepeneli po sladkorju,” pravi nutricistka Tanya Zuckerbrot, ki priporoča, da vsako jutro pojemo zajtrk, in če se le da vključimo kos sadja in organski jogurt. Najpomembnejši obrok je kosilo, ko tisto, kar je na vašem krožniku, določa, kakšen bo preostanek dneva. “Kosilo, ki vsebuje vlaknine in beljakovine, vas bo nasitil do večerje,” pravi Zuckerbrotova. In kakšno je po njenem mnenju popolno kosilo? Mešana zelena solata z brokolijem in palmovimi srčki ter beljakovine po želji (losos, piščanec ali tofu). Če boste dodali še eno ali dve rezini avokada, boste dlje ostali siti, saj naj bi maščobe upočasnile prebavo.

Drugi predlogi vključujejo juho iz leče in listatnato solato ali pa polnozrnato tortiljo z zelenjavo in beljakovinami. Obrok, ki mu primanjkuje beljakovin in vlaknin (kot sta na primer zelenjavni sok, ki ima lahko visoko vsebnost sladkorja in suši z belim rižem), se lahko hitreje prebavi, kar pomeni, da bo naše telo hrepenelo po popoldanskem obroku.
Nenazadnje je pomembno pitje vode med obroki. Dehidracija posnema lakoto in tako pogosto mislimo, da rabimo prigrizek, v resnici pa smo le žejni. In nikar ne žvečite žvečilnega gumija. “Žvečilke brez sladkorja povečajo občutek lakote, kar povzroči, da naše telo proizvaja inzulin, to pa spodbuja k uživanju ogljikovih hidratov in h hrepenenju po sladkorju,” še dodaja Zuckerbrotova.

Če pa kljub tem napotkom še vedno ne morete preprečiti želje po sladkorju, potem je pomembno, da ga telo vnesete na pravilen način. Namesto, da bi zgrabili vrečko s sladkarijami, ki vas ne bo nasitila, raje izberite kombinacijo vlaknin in beljakovin, kot je na prime jabolko z maslom iz mandljev ali pa humus na polnozrnatih krekerjih.


Ta odštekan trend narekuje, da si olepšamo pazduhe v barvah samoroga. V trendu so pazduhe v barvah samoroga shutterstock_220588534 Mečemo denar stran: 5+ kozmetičnih izdelkov, ki jih resnično NE RABIMO Znanost razkriva, zakaj vam ni potrebno telovaditi ure na teden, da bi se počutili bolje Zakaj nam ni potrebno telovaditi več ur na teden, da bi se počutili in izgledali bolje? shutterstock_699183589 Pleteš? Znanost namreč dokazuje, da je pletenje joga za naš um ·