Zastava planeta Zemlja
V zraku · buzz buzz

Čeprav se sliši utopično, da bo nekoč Svetu vladala le ena vlada in bomo vsi prebivalci Zemlje ”sodržavljani”, pa ideja ni tako za lase privlečena. Ko namreč na zadevo pogledamo malce od dlje in to mislimo fizično dlje, torej iz vesolja in, ko v lonec vržemo še napredek v tehnologiji, se to več ne sliši le kot romantična ideja. Predstavljajte si, da je tam zunaj še nešteto naseljivih planetov in planetov z življenjem. In tedaj planeti postanejo to, čemur danes pravimo države. Bomo takrat ljudje stopili skupaj in se predstavljali kot državljani Zemlje? Če, kakšna bi bila naša zastava, torej zastava planeta Zemlje? Preverite.

Kakšna bi bila zastava planeta Zemlje? Morda gre za abstraktno idejo in razmišljanje, a s tem, ko prodiramo vedno globlje v vesolje in z novo tehnologijo vedno znova relativiziramo razdalje in čas, se zdi, da bomo kmalu morali razmisliti tudi o tem. Torej kdo smo. ”Le” državljani posameznih država ali državljani Zemlje. Kakšno zastavo bodo zapičilo astronavti, ko bodo pristali na novo odkritem planetu? Kaj ne bi bilo lepo, če bi namesto posameznih držav zavajali kot Zemljani, da bi se vse dogajalo pod zastavo planeta Zemlja?

Kajti slej ko prej se nam bo nekdo tam zunaj pridružil in takrat se bomo verjetno prisiljeni začeti predstavljati pod skupno zastavo, ne kot ZDA, EU, Rusija ali Kitajska, vsaj ne, če ne bomo želeli biti le figura v igri drugih planetov. Takrat bo treba stopiti skupaj kot človeška rasa in razdeljeni bomo le ranljivi. Pokazati se moramo kot zgledna in zaupanja vredna bitja. To sicer ne bo lahko saj bomo verjetno prej odkrili izvenzemeljsko življenje, kot pa se spravili med sabo. No, mogoče pa le gledamo malce preveč znanstvenofantastičnih filmov in premalo verjamemo v človeštvo.

PREBERITE ŠE: Na Zemlji, a kot iz drugega planeta – fotografije najbolj neverjetnih krajev na svetu

Pa vendar. Oskar Pernefeldt je dodobra razdelal idejo o planetu Zemlja kot ”državi”, ki jo je zapakiral pod projekt The International Flag of Planet Earth. V posnetku je obrazložil zakaj je uporabil dizajn kot ga je, v foto galeriji pa boste lahko videli, kako bi se zastava Sveta obnesla v praksi. Torej na astronavtskih oblekah, zapičena na tujem planetu v slogu ameriške zastave na Luni, na vesoljskih plovilih, na medplanetarni tekmi kot navijaški transparent, ipd. Modro barvo je izbral, ker gre vendarle za modri planet, saj mu voda daje življenje, beli krogi pa predstavljajo sedem celin in nas opominjajo, da moramo ostati združeni. Hkrati predstavljajo rožo, s čimer simbolizirajo življenje na Zemlji. Podobnost z olimpijskimi krogi je zgolj naključna.

Galerija:

Zastava planeta ZemljaOdpri galerijo
Louis-Vuitton-AW11-02 Forbes 2015: 10 največ vrednih modnih znamk Kava Dark Matter Najbolj kul pakirana kava Dark Matter Lastnosti, ki kažejo na to, da bomo zelo uspešni. 9 lastnosti, ki kažejo na to, da boste izjemno uspešni Presenetljivi pari Presenetljivi slavni pari, za katere niste vedeli ·