mike-fox-535890-unsplash
V zraku · buzz buzz

Če si želimo priznati ali ne, družba oblikuje pravila, kakšno bi moralo biti popolno žensko telo. Na zahodu ženske pred odvečno maščobo na telesu, premajhnimi prsmi in zadnjico ali nepravilnostmi na koži in laseh bežijo kot hudič od križa. A zapomnite si – ljudje v kakšnem drugem delu sveta bi obračali glavo za dekletom, ki je po evropskih standardih ‘nepopolno’, in slavili njeno lepoto.

Pred meseci je Superdrug predstavil projekt, v katerem so prikazali, kakšno je popolno moško telo po svetu. Rezultati so bili neverjetni, prinesli pa so tudi dobro dozo smehaSledeč uspehu prvega projekta, so tokrat želeli preveriti, ‘kako je videti popolno žensko telo po svetu’. S projektom so želeli pokazati, kako bolje razumeti nerealne standarde lepote in kako se ti pritiski razlikujejo po svetu.

Originalno fotografijo dekleta v spodnjem perilu so poslali 18-im ženskim grafičnim oblikovalkam z vsega sveta in jih naprosili, da v Photoshopu ustvarijo fotografijo dekleta, ki ima popolno telo glede na lepotne standarde države, iz katere oblikovalke prihajajo.

Nekatere spremembe so skoraj neprepoznavne v primerjavi s prvotno fotografijo. Oblikovalke iz nekaterih držav so ustvarile dokaj podobna dekleta, druge pa so v celoti ustvarile novo žensko. Oblikovalke iz severnih, južnih in srednjeameriških držav so ustvarile telesa v obliki peščenih ur, medtem ko so rezultati v evropskih in azijskih državah popolnoma drugačni – popolno telo je tanko in ozko.

Kako so se oblikovalke odrezale, si oglejte v galeriji slik.

Fotografija, iz katere so umetniki izhajali.Odpri galerijo

tamara-bellis-2Tv7-O13hgk-unsplash To je neverjetna povezava med tvojim imenom in tvojim videzom! shutterstock_379655215 10 dejstev, ki jih niste vedeli o črnem petku (Black Friday) Stvari, ki se zgodijo na ženskem stranišču, a nihče o njih ne govori. Stvari, ki se zgodijo na ženskem stranišču, a o njih nihče ne govori shutterstock_320460137 Kaj za 2019 napoveduje veliki prerok Nostradamus? · · ·