Kalashnikov CV-1: je to superšportni električni avtomobil, ki bo konkuriral Tesli?
Utrip mesta · mobilno

Ob omembi imena Kalashnikov je električni avtomobil CV-1 verjetno zadnja stvar, na katero bi pomislili. Vsakdo bi se namreč najprej spomnil na znameniti ‘avtomat’ AK-47. Podjetje je seveda najbolj poznano po orožarskih izdelkih, a gredo v korak s časom in so svoja zanimanja usmerili tudi na druga področja.

Podjetje Kalashnikov vse bolj širi področja svojega delovanja. Poleg izdelave orožja in motociklov se bodo preizkusili še v avtomobilski industriji. Natančneje na področju električnega avtomobilizma. Svojo vizijo so poimenovali Kalashnikov CV-1 oziroma koncept električnega superavtomobila. Opremljen bo s tehnologijo, ki naj bi se povsem enakovredno kosala s tehnologijo, ki jo najdemo v avtomobilih proizvajalca Tesla. Kalashnikov CV-1 naj bi imel s polno baterijo okoli 350 kilometrov dosega.

Kalashnikov CV-1 ima retro dizajn in je oblikovan po ruskem kompaktnem avtomobilu IZh 2125, ki ga je v 70. letih proizvajalo podjetje IZh. Odet je v bledo modro barvo, vseboval pa naj bi obilico kompleksnih sistemov, ki naj bi bili dovolj za enakovreden spopad z velikimi proizvajalci električnih avtomobilov. V tem trenutku več kot to ni znano, v prihodnje pa se nadejamo kaj več tehničnih informacij, seveda pa tudi podatek o ceni ne bi bil odveč.

Galerija slik – Kalashnikov CV-1

Kalashnikov CV-1Odpri galerijo
Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow: nova era srebrnih puščic Bugatti Divo Bugatti Divo: 40 pregrešno dragih mojstrovin Lamborghini Aventador SVJ 63 Lamborghini Aventador SVJ: najbolj divji Aventador vseh časov Opel GT X Experimental Opel GT X Experimental: električni pogon in nove oblikovne smernice · · · · · · ·