1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Kalashnikov je izumitelj avtomatske puške AK-47, ki je na tak ali drugačen način preoblikovala marsikateri del sveta. Zdaj se ukvarjajo z izdelavo različnih tehničnih izdelkov, ki jih večinoma uporablja vojska. Ob prihajajočem svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji so za moskovsko policijo izdelali 50 posebnih motornih koles.

Kalashnikov IZH je vsestransko električno motorno kolo, namenjeno različnim podlagam in terenom. Prvič je bil predstavljen na ruskem vojaškem sejmu, kjer je v oči padel moskovski policiji. Za potrebe svetovnega prvenstva v nogometu so naročili 50 primerkov, ki jih bodo pozneje lahko uporabljali še na maratonih in drugih javnih prireditvah. Motor ima LCD nadzorno ploščo, analogni prikazovalnik hitrosti, udoben sedež za dva potnika in nekaj prostora za opremo ali prtljago. Največja moč, ki jo premore elektromotor, je 15 kW oziroma 20 konjskih moči in ima dovolj energije za med 100 in 150 kilometrov vožnje. Ima tudi zaščitne elemente, s katerimi tudi padci in izjemno težaven teren niso ovira. Najverjetneje bo v prodaji tudi v civilni različici, kar utegne zanimati kar nekaj motorističnih navdušencev. Če namreč sklepamo po puški, bo potemtakem tudi motorno kolo najverjetneje neuničljivo.

PREBERITE ŠE: YAMAHA MOTOROID: MOTORNO KOLO, KOT GA ŠE NISTE VIDELI

Galerija slik: Kalashnikov IZH

Kalashnikov IZHOdpri galerijo

Novi BMW X2 Novi BMW X2: družina X se je povečala za dodatnega člana Opel Grandland X je že pri nas. Opel Grandland X je že pri nas 1000-500-citymagazine-cover Toyota Fine-Comfort Ride: Toyotin enoprostorec prihodnosti Lotus Elise Cup 260: najbolj tekmovalni Elise Lotus Elise Cup 260: najbolj tekmovalni Elise · · · · ·