california-desert-house-by-kendrick-bangs-kellogg_icdei_0
Utrip mesta · arhitektura

Le nekaj kilometrov od narodnega parka Joshua Tree se sredi kalifornijske puščave nahaja pravi arhitekturni dosežek. Gre za tako imenovano Puščavsko hišo, ki je delo arhitekta Kendricka Bangsa Kellogga.

Puščavska hiša osupne s svojo paleto betonskih plošč, ki predstavljajo njeno streho in so kombinacija antičnega in futurističnega v enem. Arhitekturni biro Kendrick Bangs Kellogg je potreboval celo desetletje, da je s pomočjo oblikovalca Johna Virgina dokončal hišo za par, ki ju je prosil, naj ustvarita nekaj spektakularno unikatnega. In to jima je brez dvoma na koncu tudi uspelo. Puščavska hiša je prava umetnina tako od zunaj kot od znotraj in zato ni prav nič presenetljivo, da stane vrtoglave tri milijone dolarjev.

Kalifornijska puščavska hišaOdpri galerijo
cover-jajce-hisa Umetnik, ki živi v jajcu podobni hiški, plavajoči na vodi Floating-skateboard-ramp-on-Lake-Tahoe-by-Jeff-Blohm-and-Jeff-King_dezeen_ss_1 Plavajoči skate park Štirje kontejnerji sestavijo dvonadstropno rezidenco. Foto: CG Architectes 12 domov, narejenih iz kontejnerjev Studio na 20. kvadratnih metrih funkcionira bolje, kot si lahko zamislite · · ·