lonely planet kam kdaj
Utrip mesta · destinacija

Gotovo se boste tudi letos odpravili na kakšno potovanje. In kam bi se morali odpraviti kateri mesec? Na to ima odgovor Lonely Planet, kjer so tokrat zbrali 30 najboljših destinacij za vsak mesec. Kam torej spomladi, poleti, jeseni in kam pozimi?

Lonely Planet je izdal priročno naslovljeno knjižico Where to When, ki popotnikom pomaga načrtovati potovanja, saj za vsak mesec v letu predlaga in predstavlja najboljše destinacije. Vsak mesec ima torej 30 priporočil, kamor bi morali potovati bodisi zaradi ugodnega podnebja bodisi zaradi tega, ker se preprosto veliko dogaja.
Predlogi so obogateni z vsemi ‘okusi’ potovalne izkušnje – vse od bogatih kulturnih doživetij, tropskih počitnic ob plaži, pustolovskih ‘roadtripov’ in divjine. Pokriti so vsi kotički sveta, tako da lahko izvemo, kdaj je najboljši čas za ogled goril ali pa kdaj je najboljši čas za nakupovanje v Parizu. Vsaki destinaciji so dodane tudi podnebne razmere, cenovna dostopnost in podatek, ali so primerne za družine.

PREBERITE ŠE: Lonely Planet izbral top destinacije za 2017

Galerija – kam potovati kateri mesec? (Lonely Planet)

Januar: Bolgarija Odpri galerijo
Eurotrip_6793090 Top 10 spletnih strani in aplikacij za popotnike 2017 Museo Atlántico: prvi podvodni muzej v Evropi Museo Atlántico: prvi podvodni muzej v Evropi severni tečaj 10 stvari, ki jih o severnem tečaju gotovo še niste vedeli · · · · ·