1000-500-citymagazine-cover (2)
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ricoh je pred kratkim javnosti predstavil svojo novo kamero blagovne znamke Pentax K-1 Mark II. Glede na specifikacije, ki jih ponuja, se od nje pričakuje izjemna učinkovitost.

V primerjavi s svojim predhodnikom K-1 ima Pentax K-1 Mark II enak senzor polnega formata CMOS z ločljivostjo 36,4 MP, a večjo maksimalno občutljivostjo ISO 819 200. ISO pri snemanju videoposnetkov je 25 600.

Nekoliko večji senzor (35,9 mm x 24 mm) omogoča zelo plitvo globino polja in pripomore k večji velikosti individualnih pikslov. To se odraža v izboljšani ločljivosti in zvoku posnetkov. Zahvaljujoč pospeševalni enoti v senzorju, ki so jo izdelali pri Ricohu, je mogoče ustvariti kakovostne posnetke tudi pri slabi svetlobi.

Kamera uporablja novo tehnologijo Pixel Shift z mehanizmom SRII, ki iz štirih fotografij ustvari eno fotografijo s supervisoko ločljivostjo. Uporabnik bo lahko na posnetkih zaobjel vsak detajl. Prav tako se na ta način izniči učinek tresenja kamere.

Pri Pentaxu so poskrbeli tudi za tiste, ki imajo v lasti K-1. Posebnosti, ki so na voljo na K-1 Mark II, je namreč mogoče prenesti na starejši fotoaparat in na ta način prihraniti nekaj denarja.

Prvi kupci bodo K-1 Mark II dobili v aprilu. Cena je 1.638 evrov.

Galerija – Kamera Pentax K-1 Mark II

Kamera Pentax K-1 Mark IIOdpri galerijo

lenovo MWC 2018: Lenovo s prenosnikoma Yoga 730 in Flex 14 1000-500-citymagazine-cover (1) Sony A7 III je brezzrcalna kamera z najbolj vzdržljivo baterijo doslej huawei tablica Huawei MediaPad M5 je prva tablica z zaobljenim steklenim zaslonom 1000-500-citymagazine-cover Huawei MateBook X Pro navdušuje z zaslonom z izjemno tankim okvirjem · ·