Podo je vrgel rokavico ''selfie'' palici.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Pozabite na teleskopsko ”selfie” palico, tu je Podo, fotoaparat/kamera, ki se pritrdi na vsako trdo površino (les, beton, steklo,…) s pomočjo magneta ali priseska, iskrico (beri povezavo) med njo in pametnim telefonom pa zaneti Bluetooth. Z njo lahko zajemate slike, videoposnetke in time-lapse posnetke, še prej pa jo lahko podprete na Kickstarterju.

Kamera Podo, ki prihaja iz Podo Labsa, in ni kaj dosti večja od ledene kocke (5,8 x 5,8 x 2,54 cm), se lahko pohvali z ločljivostjo 8 milijoni slikovnih pik, med tem pa ne loči med trdimi površinami, saj se oklene prav vsak. Opravlja se jo preko brezplačne iOS ali Android aplikacije, ki omogoča, da uporabniki svoje fotografije ali videoposnetke pošljejo direktno na Facebook, Twitter in Instagrama ali pošljejo prek e-pošte.

PREBERITE ŠE: Panoramska kamera – žoga, ki presega 100 megapikslov

51-gramski Podo omogoča zajem video posnetka v visoki ločljivosti 720p s 30 sličicami na sekundo in ima 4 GB vgrajenega spomina ter baterijo, ki lahko brez predaha zajema posnetek do dve uri. Polnimo jo preko USB kabla. Za aktivacijo vam ni treba iskati kakšne drobtinice od gumba, saj le dvakrat tapnete po njej, zaradi zgiba pa jo lahko usmerite pod želenim kotom (mogoča je tudi ptičja perspektiva), izrez pa spremljate na zaslonu telefona, kjer prek aplikacije poteka ”prenos v živo”. Poglejte videoposnetek, da vidite česa vsega je zmožna, potem pa si jo le priskrbite na Kickstarterju, če ne želite več prijateljem s ”selfie” palico delati sramote in na fotografijah rezati glave.

Galerija:

Podo je vrgel rokavico ''selfie'' palici.Odpri galerijo
HYT H3 je hidromehanska ura, ki nima konkurence. HYT H3 – ura, kot je svet še ni videl Pametna zapestnica HTC Grip. MWC 2015: HTC Grip – pametna zapestnica rojena za športnike Pametna ura Huawei Watch MWC 2015: pametna ura Huawei Watch – zmes preteklosti in sedanjosti Sophia2 - colours Pametna kolebnica Sophia na Kickstarterju · · ·