Karlmann King
Utrip mesta · mobilno

Ko nam nekdo omeni puščavo, si predstavljamo pesek in neizmerno vročino. Če pa nam nekdo omeni Dubaj, si že lahko predstavljamo, da se po tem pesku podi nevidnemu letalskemu bombniku podoben SUV. V takšnih trenutkih kar zastrižemo z ušesi, saj je Karlmann King resnično nekaj posebnega.

Karlmann King je skoraj kot nevidni bombnik Lockheed F-117 Nighthawk, ki so mu pristrigli krila in mu nataknili kolesa. Za projektom stoji 1.800 ljudi, za izdelavo enega samega avtomobila pa potrebujejo 30.000 ur. Kinga poganja 6,8-litrski V 10-valjni motor s 360 konjskimi močmi in 620 Nm navora. Ima 6-stopenjski samodejni menjalnik in doseže maksimalno hitrost 140 km/h. Zunanja površina Karlmann Kinga spominja na origami, a ko ga prekrijemo z mat črno barvo in oklepom iz jekla in karbonskih vlaken, dobimo vse kaj drugega kot japonsko zgibanko iz papirja.

Karlmann King je namreč oklepljena, 2,5 metra široka in 6 metrov dolga pošast, ki tehta kar 6 ton. Narejena je za preživetje v najbolj ekstremnih okoliščinah in lahko povsem brez težav deluje pri mrzlih –40 °C ali pri gorečih 90 °C. Futuristična oblika daje vtis, da lahko kljubuje vsemu in preživi vse naravne katastrofe.

Tako kot je impresivna zunanjost, je navdušujoča tudi notranjost. Odeta je v alkantaro, med katero najdemo z zlatom pobarvane površine, vezenje z zlato nitjo in temen dekorativen les. Zadnja dva sedeža sta s pregrado ločena od prednjih in tako dobimo vtis, da se vozimo v razkošni limuzini. Na pregrado je nameščen velik televizor, ki se po potrebi pospravi v za to namenjeno odprtino. Nanj lahko priklopimo najnovejši Playstation, poleg napete igre pa si lahko postrežemo z mrzlim pivo iz majhnega hladilnika ali kratko kavo iz kavnega avtomata Nespresso. Po želji si lahko vgradite še Apple TV, mini sef in avdio-video zabavni sistem. Za poslovne potrebe je na voljo satelitski internet. Zverina Karlmann King je z vsemi svojimi napravicami in debelim oklepom lahko vaša za 1,6 milijona evrov.

Galerija slik: Karlmann King

Karlmann KingOdpri galerijo
Pi Bike Pi Bike: idealno kolo za Alberta Einsteina RUF SCR RUF SCR: navdušuje s svojo retro podobo in močnim motorjem Goodyear Oxygene Goodyear Oxygene: visokotehnološka pnevmatika, prekrita z mahom Aston Martin Lagonda Vision Concept Aston Martin Lagonda Vision Concept: takšni bodo Aston Martini v prihodnosti · · ·