Karma Revero 2017
Utrip mesta · mobilno

Karma-Fisker je bil avtomobil, ki je vsekakor navduševal množice in po svetu pridobil milijone oboževalcev. Ko se je njegova zgodba leta 2014 končala zaradi stečaja podjetja, je bil svet avtomobilizma zelo razočaran. Njegovo edinstvenost je predstavljal ekstravaganten dizajn ter pogon, ki je bil vselej električen. Avtomobil je težavo z dosegom reševal tako, da je za ustvarjanje električne energije uporabljal 260-konjski motor GM. Precej podobno kot Chevy Volt (Opel Ampera), a na drugačnem nivoju. Feniksu so iz pepela pomagali vstati Kitajci in njihov kapital. Ti nameravajo na pogorišču Fisker-Karme ustvariti novo uspešno avtomobilsko zgodbo.

Torej Karma-Revero še vedno uporablja GM-ov 260-konjski motor, s katerim ustvarja elektriko, ki poganja električne motorje. Ti zmorejo avtomobil pognati od 0 do 100 km/h v pičlih 5,4 sekunde, kar je nekoliko bolje od starega modela. Boljša pa je tudi baterija, ki omogoča električno avtonomijo do 80 prevoženih kilometrov, torej izboljšanje za kar 30 kilometrov.

Ta podatek resnično zadostuje za večino dnevnih potreb povprečnega voznika. Elektroniko oziroma pamet novega modela so razvili v sodelovanju z BMW-jem, kar je odlično, saj BMW na tem področju v zadnjih letih resnično dela velike korake. Nova Karma bo omogočala hitro polnjenje baterij, kar je pravzaprav logičen korak. To pomeni, da bo polnjenje baterije za doseg 80 kilometrov trajalo na hitrih polnilnih napravah resnično le par minut. Zanimivost Karme je vselej bila streha, na kateri so sončni kolektorji, ki na dnevni ravni zberejo za kar 2,4 prevožena kilometra električne energije.

Avtomobil je tudi v notranjosti doživel kar nekaj sprememb, kjer je vse v znamenju novih tehnologij in povezljivosti. Drugače pa se tu Karma ni drastično spremenila.

Z izboljšavami se cena Karme ni znižala, temveč krepko zvišala, saj bo osnovna stala okoli 130.000 ameriških dolarjev. A pri tem avtomobilu tudi v preteklosti cena ni bila pomemben dejavnik. Vozili so jo zvezdniki, kot je Justin Biber, in verjamemo, da bo znova osvojila svoj krog oboževalcev, pri katerih cena ne vpliva na  nakupno odločitev.

Karma Revero 2017Odpri galerijo

Storitev Uber v Sloveniji Uber – Slovenija, prihajam! V Sloveniji še pred koncem leta 2016! Bentley Flying Spur W12 S Športna limuzina Bentley Flying Spur W12 S – superšportnik v obleki Novi Peugeot 5008 Novi Peugeot 5008: družinski enoprostorec zamenjal razred Novi Land Rover Discovery (2017) Novi Land Rover Discovery (2017) vleče vagone kot za šalo ·