Kate McWilliams je postala najmlajša komercialna pilotka na svetu.
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · mobilno

Britanka Kate McWilliams je postala najmlajša komercialna pilotka na svetu. Pri letalski družbi Easyjet je zaposlena od leta 2011, pred dnevi pa je bila ”povišana” v kapetanko letala, s čimer se je zapisala v letalsko zgodovino. Kot pravi, jo kabinsko osebje in potniki ves čas sprašujejo po starosti, in dodaja, da je večina prijetno presenečena, ko jim izda svoja leta. Če boste iz Ljubljane kdaj v London leteli z Easyjetom, vas tja morda zapeljeta prav ona in njen 19-letni kopilot Luke Elsworth!

Kate McWilliams je s 26 leti postala najmlajša komercialna pilotka na svetu. S svojim rosno mladim kopilotom, 19-letnim Lukom Elsworthom, skupaj štejeta le 45 let, kar je manj od povprečne starosti komercialnih pilotov!

Je del nizkocenovne letalske družbe Easyjet, ki leti tudi z brniškega letališča, od leta 2011. Letalska kadetinja je postala pri trinajstih, pri 16 je opravila svoj prvi polet, za pilotko pa se je začela uriti pri 19 letih v Southamptonu. Danes ima naziv kapitanke letala.

PREBERITE ŠE: Transavia – nov nizkocenovnik na brniškem letališču

McWilliamsova krmili letali Airbus A319 in A320, ki lahko prepeljeta 156 oz. 180 potnikov. Leti na okoli 100 različnih relacijah, kot so Marakeš, Tel Aviv, Reykjavik in tudi Ljubljana, in sicer iz prilondonskega letališča Gatwick, ki je njen domicil in kamor Easyjet leti tudi z Brnika. Ženske kapetanke so sicer prava redkost v svetu letalstva. Med 130 tisoč piloti jih je namreč zgolj 450.

Kate McWilliamsOdpri galerijo

Skupinski selfi s Hillary Clinton Zakaj so Hillary Clinton na tej fotografiji vsi obrnil hrbet? Kako povečati produktivnost na delovnem mestu? 16 znanstveno podprtih trikov za večjo produktivnost Zadevo lahko rešite tudi drugače. S tem trikom si nakupovalni voziček izposodite brez vstavljanja denarja ali žetona Cindy Crawford je zrušila mit, da naj bi bile manekenke pri manj pametnih. Crawfordova je bila maturantka z najboljšim uspehom in je diplomirala iz kemijske tehnologije na univerzi Northwestern. Supermodeli nekoč in danes · ·