shutterstock_250874044
V zraku · buzz buzz

Katera je najbolj priljubljena barva na svetu? Preberite si, katero barvo je kot najbolj priljubljeno izglasovalo več tisoč ljudi po svetu.

Svet je izglasoval svojo najljubšo barvo. Gre za barvo Marrs Green – poimenovana je po Annie Marrs, ki je barvo predlagala –, izbrana pa je bila med tisoč drugimi barvami, ki so jih proizvajalcu papirja GF Smith ljudje poslali med kampanjo World’s Favorite Colour.

“Barvo je navdihnila pokrajina, ki me obdaja doma na Škotskem. Globoki odtenek zelene barve s pridihom modre je bil vedno moj najljubši,” je povedala Annie Marrs.

Caroline Till, urednica revije Viewpoint Colour Magazine, je za Deezen povedala, da je tudi sama mnenja, da je priljubljenost barve povezana z naravo. “V sodobnem svetu iščemo način, da se ponovno povežemo z naravo, kar se odraža tudi v tem, da je najbolj priljubljena barva na svetu prav zelena. V teh negotovih časih hrepenimo po pomirjujoči zeleni.”

portreti Neverjetni portreti, ki nastajajo z dlanmi shutterstock_166172294 Kako bi bila videti Zemlja, če si se ves led stalil? Morda niti ne veš, da si med njimi: to so lastnosti, ki so skupne srečnim ljudem Morda niti ne veš, da si med njimi: to so lastnosti, ki so skupne srečnim ljudem best of summer 2017 Best of Summer 2017 v Ljubljani: kje je najboljši sladoled? ·