Japan v Colombia: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil
V zraku · buzz buzz

Tukaj so rezultati letne ankete WIN/Gallup International Association, ki ugotavlja, kateri državljani na svetu so najsrečnejši. Katera država je bila torej najsrečnejša v letu 2015 in kako se je odrezala Slovenija?

V raziskavi, katere ugotovitve so bile objavljene 31. decembra 2015, je med septembrom in decembrom 2015 sodelovalo 66.040 ljudi iz 68 držav. Ankentiranci so morali odgovoriti na vprašanje, ali se na splošno oni osebno počutijo zelo srečne, zadovoljne, niti zadovoljne niti nezadovoljne, nezadovoljne ali zelo nesrečne.

In glede na raziskavo se najbolje počutijo … Kolumbijci. Tako je, najsrečnejša država na svetu je Kolumbija. Kar 87 odstotkov anketiranih Kolumbijcev je izjavilo, da so zadovoljni, in le 2 odstotka jih je dejalo, da so nezadovoljni. S 85 odstotki so tako Kolumbijci 20 točk nad svetovnim povprečjem in so skoraj dvakrat srečnejši kot ljudje v ZDA. Kolumbija pa na vrhu seznama ni prvič. Tudi lani je bila to najsrečnejša država na svetu.

PREBERITE ŠE: Zabavne knjige, ki vas bodo nasmejale do solz

In kje je Slovenija? Slovenci smo na anketo odgovorili takole: 54 odstotkov jih pravi, da so srečni, 39 odstotkov jih ni niti zadovoljnih niti nezadovoljnih in 6 odstotkov jih pravi, da so nesrečni. Naš indeks sreče je torej 48 odstotkov.

Tukaj je 10 najsrečnejših držav na svetu:

10. Kitajska/Islandija
9. Ekvador
8. Mehika
7. Panama
6. Argentina
5. Vietnam
4. Azerbajdžan
3. Savdska Arabija
2. Fidži
1. Kolumbija

Preveri, kako privlačen si! Faces: spletna stran, ki ti pove, kako privlačen si Vaš pametni telefon je umazan! Kako očistiti pametni telefon, to leglo bakterij in umazanije? Slon slikar Slon slikar: slon, ki riše bolje kot ti! Kako čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo? Kako čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo? ·