Facebook je prvi na večni lestvici največkrat prenešenih aplikacij.
V zraku · buzz buzz

Se spomnite, ko je pred leti Facebook začel zvijati roke svojim uporabnikom, ko je iz svoje osnovne aplikacije odstranil opcijo pošiljanja sporočil in nas prisilil, da si namestimo Facebook Messenger? S tem si je Mark Zuckerberg nakopal jezo marsikaterega uporabnika, a poteza se je več kot obrestovala. Facebook Messenger namreč danes velja za drugo največkrat prenešeno mobilno aplikacijo v zgodovini, takoj za velikim bratom Facebookom. Katere aplikacije so jima najbolj za petami pa preverite v nadaljevanju.

Facebook velja za najbolj priljubljeno in največkrat prenešeno mobilno aplikacijo v zgodovini. Če je to pričakovano, pa na lestvici top 10 ne gre brez presenečenja, ki to ni. Na drugem mestu se je namreč znašel Facebook Messenger, ki pa do te številke ni prišel po naravni poti in si verjetno srebra ne zasluži. Kakorkoli. Otrokoma Marka Zuckenberga za ovratnik najbolj diha aplikacija YouTube, peterico pa zaokrožujeta Instagram in Skype. Z drugimi besedami, aplikacije v lasti Facebooka si režejo kar 40 odstotkov seznama desetih največkrat prenešenih aplikacij v zgodovini. Tako Instagram kot šesti WhatsApp sta se namreč v zadnjih treh letih ujela v njegove lovke.

 1. Facebook
 2. Messenger
 3. YouTube
 4. Instagram
 5. Skype
 6. WhatsApp
 7. Find My iPhone
 8. Google Maps
 9. Twitter
 10. iTunes U

Ko gre za dobiček od aplikacij, je slika kakopak povsem drugačna in precej bolj pisana, seznama pa se prekrivata le pri aplikaciji Skype. Ob tem je treba dodati, da je edina aplikacija, ki ustvarja celoten zaslužek od prodaje same aplikacije, aplikacija Pages, druge pa so vse brezplačne in dobiček ustvarjajo z nakupi uporabnikov znotraj aplikacije.

PREBERITE ŠE: Aplikacije, ki vam bodo olajšale življenje in pomagale k večji produktivnosti

 1. Pandora
 2. Line
 3. Zoosk
 4. Pages
 5. Spotify
 6. Badoo
 7. Skype
 8. MLB.com At Bat
 9. Grindr
 10. Line Play
Fotografije, kjer je skepticizem odveč, čeprav vam oči pravijo drugače. Fotografije ob katerih si boste dvakrat pomeli oči Kako izboljšati vaš zakon? 8 znanstveno dokazanih skrivnosti za srečen zakon Zip Line nad planiško skakalnico. Nad planiško Velikanko se odpira najbolj strm Zip Line na svetu! PicMonkey Collage Tihar – jesenski festival v Nepalu, ki počasti tudi pse in njihovo neomajno zvestobo ter prijateljstvo · ·